UBRZAVANJE TRANZITA

NA GRANICAMA I DALJE VELIKE GUŽVE, ALI SE SMANJUJU Procedure su pojednostavljene pa sve ide brže, volonteri Crvenog križa uskoro se povlače s Bregane

 Robert Fajt / CROPIX

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da je na graničnim prijelazima Hrvatske pojačana provjera zbog koronavirusa, pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila.

Prema naputku MUP-a, sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Hrvatsku iz smjera Slovenije HAK poziva da se upute na sljedeće granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža.

Uspostavljen režim na granicama

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite da se procedura na granici pojednostavila te da je to donijelo smanjenje gužvi.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da nakon što je razgovarao s ministrima unutarnjih poslova iz ostalih zemalja da se na granicama uspostavio režim koji je pokazao rezultate.

"Do 7 ujutro izvršili smo prihvat četiri konvoja sa 195 teretnih vozila, s dva autobusa. Do sedam ujutro je iz RH na graničnom prijelazu Bajakovo izašlo 41 teretno vozilo,a isto tako 41 vozilo je izašlo u BiH na graničnom prijelazu Stara Gradiška.

U tranzitu u RH pod policijskom pratnjom je 68 teretnih vozila i dva autobusa koji se kreću u smjeru Bajakova, i 45 teretnih koji se kreću u smjeru Stare Gradiške", kazao je.

Šefica zagrebačkog Crvenog križa za Jutarnji je kazala da s obzirom na to da se gužve smanjuju, da će se i volonteri Crvenog križa uskoro povući s Bregane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:05