SPOR SA ZAKUPCEM

NA HRT-u ZAPEČATILI KAFIĆE I RESTORANE U zgradi javne televizije djelatnici nisu mogli popiti kavu ni pojesti ručak

"U vezi navedenog slučaja pokrenut je niz sudskih postupaka. HRT će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bi se ova situacija što prije razriješila", kažu na HRT-u
zagreb,220207hrt zgrada na prisavlju, krim policija u zgradifoto: drago sopta-slobodna-
 Drago Sopta / CROPIX

Novinari i urednici HRT-a u srijedu nisu mogli popiti kavu niti pojesti ručak u zgradi javne televizije na Prisavlju. Kafići i restorani bili su zapečaćeni, a u prisustvu sudskih ovršitelja u tijeku je bila ovrha prostora za koje je Martin Pavić, ugostitelj koji je do prije deset godina bio u zakupu ugostiteljskih prostora na HRT-u, plaćao zakupninu.

Pavić inače već godinama vodi spor s HRT-om. Ta je priča počela 2005. godine kada je ugostitelju istekao ugovor o zakupu, a HRT tada, umjesto da Paviću kao dotadašnjem zakupcu ponudi novi ugovor, raspisuje javni natječaj na koji se prijavio i Pavić koji je ponudio iznos od 93.000 kuna (čak 68.000 kuna više od svote koju je dotad plaćao). Ugostitelj danas tvrdi kako se nadao da će se nepravda koja mu je učinjena naknadno ispraviti, a tim više se iznenadio kada su ga 2007. deložirali s Prisavlja. Pavić je zbog toga tužio HRT, a premda je u njegovu korist presuđeno i 2009. i 2011. godine i premda je sud donio šest zaključaka o uredovanju radi iseljenja, to se sve do ove srijede nije dogodilo.

- S obzirom na to da sadašnji zakupac plaća samo 18 tisuća kuna i ima jedan kafić više, a ja sam plaćao 68 tisuća, HRT je u proteklih nekoliko godina za vrijeme bivših Uprava i sadašnjeg Ravnateljstva oštećen za 1,2 milijuna kuna i netko bi za to trebao odgovarati', ustvrdio je Pavić za T-portal.

- Možemo potvrditi da je na HRT-u u srijedu izvršena ovrha ugostiteljske opreme. Radi se o sudskoj presudi povezanoj s odlukom HRT-a iz 2007. godine. U vezi navedenog slučaja pokrenut je niz sudskih postupaka. HRT će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bi se ova situacija što prije razriješila - kažu na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:08