NAJNAPETIJA PRISAVSKA UTRKA

NA HTV-u POČELA UTRKA ZA UREDNIČKE FOTELJE Natječu se za urednike, a ne znaju tko su im ravnatelji!

 Sandra Šimunović / CROPIX

Danas je počeo teći 15-dnevni rok u kojem se na javni natječaj moraju prijaviti oni koji se žele kandidirati za vodeće funkcije na HRT-u.

Radi se o vrlo napetoj utrci koja pobjednicima jamči šefovske fotelje na pet godina . Naime, nakon nedavnog izbora privremenih vršitelja čelnih dužnosti na HRT-u, napokon su objavljeni javni natječaji za ravnatelje četiri programske jedinice: programa, produkcije, tehnologije i poslovanja; kao i javni natječaji za glavne urednike četiri HTV-ova programa, te 13 šefovskih pozicija na radiju.

Razlog za kalkulacije

Zanimljivost ovih javnih natječaja jest to što ljudi koji se planiraju natjecati za glavne urednike ne mogu znati pod kojim će ravnateljem raditi. Jer, natječaji za ravnatelje raspisuju se istodobno kad i oni za glavne urednike, ali glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman prvo će izabrati ravnatelje programskih jedinica. Tek potom Radman uz pomoć novopostavljenog ravnatelja programa bira glavne urednike, o čijem se izboru trebaju još izjasniti i HRT-ovi zaposlenici.

Možda je ovakav način izbora i jedan od razloga što posljednjih dana na Prisavlju mnogi kalkuliraju bi li se uopće i prijavili, a malo tko je siguran hoće li to doista i napraviti. Ipak, dobro upućeni uvjeravaju nas da će se na natječaj za ravnatelja programa sigurno javiti Domagoj Novokmet, sadašnji v. d. urednik Informativnog programa HTV-a. U tom kontekstu spominje se i Mirjana Rakić, sadašnja v. d. ravnateljica programa i v. d. urednica Prvog programa HTV-a.

Nadalje, na natječaj za ravnateljicu programa će se, kažu nam, prijaviti i Mirna Zidarić, urednica u Sportskom programu HTV-a. Podsjetimo, ona se, baš kao i Jasmina Bozinovska, za koju se također nagađa da će se javiti na ovaj natječaj, za mjesto glavne urednice HTV-a natjecala prije dvije godine. Svima njima račune bi, prijavi li se, mogla pomrsiti Marija Nemčić, sadašnja v. d. šefica Odjela međunarodnih odnosa i bivša ravnateljica HTV-a.

Zaigrao i Pilsel

Na Prisavlju nagađaju da će se za mjesto glavnog urednika Prvog programa HTV-a javiti Goran Rotim, a možda i Zoran Šprajc. Naveliko se priča da će im konkurirati i Drago Pilsel, koji je navodno u igru ušao nakon višesatnog ručka s Radmanom.

Za mjesto šefa Drugog HTV-ovog programa, osim sadašnje v. d. urednice Zabavnog programa Maje Tokić, mogli bi se natjecati još i Vesna Karuza, Tomislav Štengl, te Bruno Kovačević. Premda su mjesto glavnog urednika Trećeg programa mnogi već dodijelili Deanu Šoši, pa tako i Radman koji ga je prije nekoliko tjedana imenovao vršiteljem funkcije tog dijela programa, ima onih koji očekuju da će se za to boriti i sadašnja urednica Kulture Vlatka Kolarović.

Što se Četvrtog programa tiče, naši izvori tvrde da će se na natječaj javiti Sanja Gvozdanović, a Silvana Menđušić (honorarno angažirana u “8. katu”) još se premišlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:04