HUMANITARNA VEČER

Na Kajkavskoj večeri u Stuttgartu prikupljeno 60.000 kn za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti, došao i nogometni izbornik Dalić

 

Varaždinska Zaklada za pomoć djeci "Vita" na Kajkavskoj je večeri u Stuttgartu prikupila 60.000 kuna za pomoć mališanima oboljelima od malignih i drugih teških bolesti.

Druga po redu Kajkavska večer, održana pod sloganom "Zajedno stvaramo dječje osmjehe“, okupila je 500-tinjak posjetitelja, među kojima je kao posebni gost bio i hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić.

Donatorima je zahvalila predsjednica Zaklade Vita, posebna savjetnica varaždinskog župana Radimira Čačića, Natalija Martinčević.

- Posebno se želim zahvaliti izborniku Daliću te svima onima kojima su donirali za one kojima je pomoć najpotrebnija, djeci.

Humanitarna večer ujedno je bila dobra prilika za predstavljanje turizma Varaždinske županije, koja je prošli tjedan predstavila poseban katalog "Kuće za odmor s pričom". Hrvatski iseljenici probali su domaći med, Varaždinsko bućino ulje zaštićenog geografskog porijekla i proizvode od heljde.

Djeci oboljeloj od malignih ili drugih teških i rijetkih bolesti Vita pomaže pri kupovini lijekova,pokrivanju dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja ili pregleda, medicinskih zahvata, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja djeteta ili pratitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:44