TAJNA 'RE D'ITALIE'

NA POMOLU SPEKTAKULARNO OTKRIĆE KRAJ VISA Pronađen sef s potonulog broda iz 1886., ako se legenda pokaže istinitom, unutra se nalazi - bogatstvo!

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 27.08.2018. u 19:06

 • HRT screenshot

  Ekipa komiškog ronioca Lorenza Marovića u olupini admiralskog broda "Re d'Italia", potonulog 1866. u Viškom boju, pronašla je sef koji bi mogao kriti blago vrijedno nekoliko desetaka milijuna eura, piše HRT.

  Naime, navodno je oklopnjača potopljena baš u trenutku dok je prenosila zlato za uspostavu talijanske vlasti u Dalmaciji. Ako bi se legenda pokazalo točnom, danas bi sadržaj sefa vrijedio milijune...

  Međutim, Marović je pronašao tek sef, ali još ne zna što se nalazi u njemu. Za potvrdu svog nalaza Marović od države traži da odobri još dva zarona.

  - Re d'Italia je na 115 metara dubine, potrebna je posebna vrsta opreme, posebni ronioci, opsežne pripreme. Ronjenje je trajalo po 5 sati - za HRT je izjavio Andi Marović iz Ronilačkog centra Manta.

  - Pitanje je što se unutra nalazi, ali u svakom slučaju mislim da taj sef treba ići van na istraživanje. Uostalom, taj brod čuva 391 duša potonula tijekom borbe u Viškom boj - zaključio je Marović.

  Izdvajamo