BURNA SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SDP-a

NA RUBU FIZIČKOG OBRAČUNA Jovanović se Liniću unio u lice, opsovao pa napustio sjednicu

Vidi što si učinio od ove organizacije i SDP-a, pogledaj koliko si štetio, kazao je Jovanović Liniću
 Tea Cimaš/CROPIX

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović napustio je vidno bijesan večerašnju sjednicu Gradskog odbora riječkog SDP-a, navodno nakon što se posvađao sa Slavkom Linićem, optuživši ga za nanesenu štetu stranci. Jovanović je na sjednici sudjelovao kao član gradskog Predsjedništva, ali on nema pravo na glasa na Gradskom odboru koji će, kako je odlučeno, u subotu na sjednici Glavnog odbora glasati protiv odluke Predsjedništva stranke o izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a.

Na zatvorenoj sjednici došlo je navodno i do psovki i vrijeđanja, čak i Jovanovićevog unošenja u lice Liniću, a pojedini članovi Gradskog odbora dobacivali su Jovanoviću da je izdajica, nakon čega je bijesan izašao. Odluka da u subotu podrže Linića donesena je, kako se doznaje, jednoglasno.

Inače, pojedini riječki SDP-ovci počeli su na svoje Facebook profile stavljati natpise "Glasam protiv!", što je prvi učinio Walter Volk, a Vojko Obersnel, koji se javno izjasnio protiv izbacivanja Linića iz stranke, kazavši da se srami odluke Predsjedništva, svojim je komentarom odobravanja podržao taj čin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:45