LOKALNI STOŽERI

Na splitskom području 99 novih slučajeva, u Zagrebu 63, veliki skok u Požeško-slavonskoj županiji

Lokalni stožeri iz cijele Hrvatske izvještavaju o epidemiološkoj situaciji na svojim područjima
 Boris Kovacev/Cropix

Prema podacima koje je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio u subotu, u Hrvatskoj su trenutno 2.654 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. Nove informacije iz Nacionalnog stožera u nedjelju se očekuju u 10 sati, a u tom terminu priopćenja će se objavljivati i ubuduće. U međuvremenu, lokalni stožeri diljem Hrvatske objavljuju vijesti o epidemiološkoj situaciji na svojim područjima.

Zagreb: 63 nova slučaja

U Gradu Zagrebu su u protekla 24 sata zabilježena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, a za 222 osobe izrečena je mjera samoizolacije, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

„U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 360 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu su ukupno zabilježena 63 nova slučaja. Posljedično tome, za 222 osobe izrečena je mjera samoizolacije”, navodi se u priopćenju.

Deset je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakti COVID pozitivnih osoba, a kod 25 novooboljelih osoba moguće je izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora (Zadar, Biograd, Sv. Filip i Jakov, Novalja, Vir, Vodice, Jadranovo i Poreč).

Kod dvije osobe epidemiološka obrada je u tijeku, a dvije su osobe došle iz BIH.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 644 aktivna slučaja i 1663 aktivne samoizolacije, izvijestili su jutros iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar.

Istarska županija: 1 novi slučaj

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 362 uzorka briseva (230 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđena 1 novozaražena osoba, a za koju je epidemiološka obrada u tijeku.

Trenutno je 93 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U samoizolaciji je 286 osoba.

Primorsko-goranska županija: 14 novih slučajeva

U Primorsko-goranskoj županiji 14 je novozaraženih osoba od koronavirusa, objavio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Osam novozaraženih je povezano s većim okupljanjima i to vjenčanjem i natjecanjem u plesu, doznaje se od Stožera. Ostali su kontakti ranije zaraženih osoba koji su bili u samoizolaciji.

U protekla 24 sata četiri osobe u županiji su ozdravile.

Ličko-senjska županija: 2 nova slučaja

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od Covida-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Jedna oboljela osoba je s područja grada Novalje, a druga s podrućja općine Plitvička jezera te je bliski kontakt ranije oboljele osobe. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

U protekla 24 sata testirano je 70 osoba.

Od početka epidemije ukupno je 60 osoba oboljelo od Covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 20 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno, a jedna je osoba umrla.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 89 osoba, priopćeno je iz županijskog Stožera.

Osječko-baranjska županija: 4 nova slučaja

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji četiri su novoboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata osječki Klinički bolnički centar (KBC) testirao je 227 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Tri su novoboljele osobe s područja Osijeka, a jedna je iz Valpova, priopćili su iz Stožera.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je 19 osoba od kojih su tri na respiratoru.

Prema podatcima Stožera Epidemiološka služba županijskog Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciju je tijekom posljednja 24 sata stavila osam novih kontakta, pa se trenutno u samoizolaciji na području Županije nalazi 298 osoba.

Policija je provjerila jednu osobu u samoizolaciji i osoba je zatečena na adresi stanovanja, ističu u osječko-baranjskom Stožeru Civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska županija: Nema novih slučajeva

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19, a nema niti preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 617, od kojih su 524 osobe izliječene, a ukupno je 13 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 17 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 111 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 8271. U samoizolaciji na području županije je 171 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 32 radnika (4 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 11 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Virovitičko-podravska županija: 2 nova slučaja

Dvije mlađe muške osobe novo su zaražene osobe od virusa SARS CoV-2 na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Kod obojice mladića zabilježeni su blagi simptomi bolesti.

Inače, u posljednja 24 sata testirano je ukupno 86 osoba, a za samo jedan još nije stigao rezultat. Od njih 86 analiziranih, 83 je bilo negativno, dva već navedena su pozitivni. Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 68 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 31 ih je trenutno aktivno, trideset i šest osoba se oporavilo dok je jedan muškarac preminuo.

Požeško-slavonska županija: 20 novih slučejava, 1 osoba preminula

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 68 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), 66 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane.

U samoizolaciji se nalaze 284 osobe, a ukupno je testirano 5760 osoba. Na posljednjem testiranju 20 je pozitivnih. Jedna osoba je preminula. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka županija: 3 nova slučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi testiranih osoba na SARS-CoV-2 s područja Županije, te su zabilježene 3 novooboljele osobe.

S današnjim rezultatima na području Županije aktivno je 29 slučajeva oboljelih od COVIDA-19, dok se od početka epidemije bilježi ukupno 141 osoba. Riječ je o osobama s đurđevačkog, koprivničkog i križevačkog područja, koje su bile kontakti ranije zaraženih osoba.

U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a jedna je osoba hospitalizirana na infektološkom odjelu OB Koprivnica.

Šibensko-kninska županija: 21 novi slučaj

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 21 osoba je pozitivna na koronavirus; četiri osobe iz Šibenika, pet iz Vodica, sedam iz Knina, tri iz Drniša, jedna iz Bilica i jedna osoba koja boravi u Pirovcu, a prebivalište joj je u drugoj županiji.

Riječ je o osobama mlađe, srednje i starije životne dobi. Većina njih su kontakti već poznate oboljele osobe dok su neki izloženi infekciji na svadbenim svečanostima u drugoj županiji.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno su 134 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se 6 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovan je 31 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 532 osobe i svi su kontakti oboljelih.

Zadarska županija: 21 novi slučaj

Na području Zadarske županije 21 je novi slučaj zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih uglavnom je riječ o mlađim osobama ili obiteljskim kontaktima.

Jedanaest novozaraženih je s područja grada Zadra, troje iz općine Sv. Filip i Jakov, dvoje iz grada Obrovca, a po jedno iz općina Bibinje, Galovac, Pakoštane, Privlaka i Zemunik Donji.

U samoizolaciji je 830 osoba, nadzor je istekao za njih 6218, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 252 uzorka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitaliziran 21 pacijent obolio od Covida-19, od kojih je troje na respiratoru.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Brodsko-posavska županija: 7 novih slučajeva

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 7 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (4), općina Sibinj (2) i općina Bebrina (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 381, dok je broj aktivnih slučajeva 141. Hospitalizirano je 8 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 788 osoba (53 osoba manje u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Zagrebačka županija: 20 novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 30.8.2020. do 11:00 sati evidentirano je 449 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o 20 osoba više.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 152 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 286 osoba, a 11 ih je preminulo.

Bjelovarsko-bilogorska županija: 1 novi slučaj, 1 osoba preminula

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji preminula je jedna osoba zaražena koronavirusom. Prvi je to takav slučaj u ovoj županiji.

U županiji je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi s područja općine Kapela. 23 nalaza još se čeka.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 12 je aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno je na području županije 113 osoba u samoizolaciji.

Karlovačka županija: 2 nova slučaja

U Karlovačkoj županiji u protekla 24 sata dvoje je novozaraženih koronavirusom, mlađa žena i mlađi muškarac, oboje iz Grada Karlovca, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Do sad su na području Karlovačke županije od infekcije Covid-19 oboljele 173 osobe, a u samoizolaciji se trenutačno nalazi 130 osoba.

Inspekcija Stožera civilne zaštite u subotu je obišla sedam klubova, za sve njih načinila bilješke i izdala dva usmena upozorenja, navode iz županijskog Stožera.

Sisačko-moslavačka županija: 3 nova slučaja

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe od Covida-19, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o osobama s područja grada Kutine koje su bile pod zdravstvenim nadzorom i u samoizolaciji u kući zbog kontakta s ranije oboljelom osobom.

Iz županijskog Stožera pozivaju sve oboljele od zarazne bolesti Covid-19 da prilikom anketiranja daju sve potrebne podatke koji su nužni zbog sprečavanja i suzbijanja zaraze.

I dalje apeliraju na sve stanovnike županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog stožera.

Varaždinska županija: 4 nova slučaja

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, svi su mlađe osobe s blažom kliničkom slikom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Kod jedne osobe riječ je o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe, koja se primarno zarazila na svadbenoj svečanosti. Jedna osoba se zarazila na ljetovanju, a jedna na radnom mjestu. U jednom slučaju za sada nije detektiran potencijalni izvor zaraze, no epidemiološka obrada je još u tijeku, navodi se u priopćenju.

Sve novozaražene osobe su mlađe životne dobi s blažom kliničkom slikom i liječit će se kod kuće.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji zabilježeno je ukupno 147 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Trenutno su aktivna 62 slučaja. Na bolničkom liječenju nalazi se sedam osoba, šest u Općoj bolnici Varaždin i jedna u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Kako je od svadbene svečanosti na području Ivanca prošlo 14 dana, otpušten je određen broja ljudi iz samoizolacije tako da je trenutno u mjeri samoizolacije 200 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih, ističu iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite.

Splitsko-dalmatinska županija: 99 novih slučajeva

U Splitsko-dalmatinskoj županiji posljednja 24 sata zabilježeno je novih 99 koronavirusom zaraženih osoba, dok se trenutačno 1508 osoba nalazi u samoizolaciji, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je djelatnica Kabineta splitsko-dalmatinskog župana.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, obrađeno je 639 testova. Od 99 novopozitivnih na Covid infekciju iz Splita je njih 50, iz Sinja - osam, Kaštela - sedam, Solina - pet, Imotskog i Podstrane - po četiri, tri su zaražena u Dugom Ratu, a po dva u Zmijavcima, Trogiru i Podbablju.

Po jedna zaražena osoba je iz Hvara, Makarske, Omiša, Vrgorca, Hrvaca, Postira (Brač), Prološca, Pučišća (Brač), Runovića i Šestanovca.

"Od 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1508 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 58 Covid pozitivnih osoba, dok se tri osobe nalaze na respiratoru, a četiri u karanteni", izvijestio je Stožer.

Stožer je izvijestio i da je djelatnica Kabineta župana prema pristiglom nalazu brisa pozitivna na Covid infekciju.

"Djelatnica od četvrtka nije u kontaktu sa kolegama na radnom mjestu, a svi njeni kontakti se epidemiološki obrađuju", kazali su u Stožeru.

Tijekom posljednjih sedam dana u splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno je zaraženo 718 osoba, a umrlo je njih četvero.

Krapinsko-zagorska županija: 9 novih slučajeva

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 9 novih osoba pozitivnih na koronavirus - 2 s područja Općine Hrašćina, 2 s područja Općine Konjščina, 1 s područja Grada Krapine, 1 s područja Grada Zlatara, 1 s područja Općine Sveti Križ Začretje, 1 s područja Općine Tuhelj i 1 s područja Općine Veliko Trgovišće.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 41.

Međimurska županija: 2 nova slučaja

Od 119 jučer uzetih uzoraka u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 2 uzorka su pozitivna, ostali negativni.

Danas je, do 11 h testirano 14 osoba, 4 uzorka su negativna, ostali uzorci su u obradi.

Do danas je ukupno izvršeno 3559 testiranja na COVID 19 virus. I dalje je aktivnih 30 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, budući su se 2 osobe oporavile, a 269 osoba je u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:41