AFERA AGRAM

NA SUĐENJU BANDIĆU SVJEDOČILE ZAPOSLENICE ZAGREBAČKOG HOLDINGA 'Zaposlili smo 15-ak osoba bez procedure. Mnogi nisu ispunjavali minimalne uvjete'

 
Milan Bandić, Slobodan Ljubičić / Arhiva
 Damjan Tadic / CROPIX

Na Županijskom sudu u srijedu je nastavljeno suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i ostalim optuženima u aferi Agram.

Svjedočile su dvije zaposlenice podružnice Zagrebačkog holdinga Upravljanje sportskim objektima, Ružica Mamuzić i Natalija Matičević, a vezano uz točke optužbe kojima se Bandiću, bivšem šefu Holdinga Slobodanu Ljubičiću i drugim suoptuženicima inkriminira nezakonito zapošljavanje Vice Gulama, Ljubičićeva nećaka, Stjepana Benka, sina šefa Čistoće Miljenka Benka te Dijane Muhović, prijateljice Zdenka Antunovića, u spomenutu podružnicu.

Svjedokinja Mamuzić potvrdila je da je bilo zapošljavanja mimo internih i javnih natječaja, ali je rekla kako su određene osobe primane na posao temeljem "molbi, zamolbi, inzistiranja rukovoditelja ili rasprave na kolegiju".

Pritom je ustvrdila da je šef Zagrebačkog holdinga mogao učiniti "sve što je htio pa tako i potpisati ugovor o radu za bilo koga bez obzira na uvjete radnog mjesta", odnosno ako kandidat i ne ispunjava propisane uvjete. No, nije se mogla sjetiti takvih situacija.

Za razliku od nje svjedokinja Matičević jasno je rekla kako je koncem 2013. i početkom 2014. godine zaposleno 15-ak osoba bez ikakve procedure. Mnogi od njih, dodala je, nisu ispunjavali niti minimalne uvjete propisane za radno mjesto na koje su primljeni.

- Sve je to izgledalo vrlo čudno. Dobili smo zapravo gotove proizvode, za te ljude nismo ni ugovore pisali nego smo samo proveli njihove prijave za mirovinsko i zdravstveno - istaknula je svjedokinja i dodala kako su same ugovore o radu dobivali već potpisane s priloženom dokumentacijom, životopisima, svjedodžbama i diplomama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:00