BILANCA PRVOG DANA

NA ULTRI NIKAD MANJE POSLA ZA HITNU, ALI NE I ZA POLICIJU Dok su medicinski timovi imali 19 intervencija, policajci su dosad priveli čak 119 ljudi

 
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Izgleda da su se partijaneri, odnosno ultraši nakon nekoliko godina ipak opametili kada je u pitanju traženje pomoći od hitnih službi koje dežuraju na Ultri, prvenstveno tu mislimo na ekipe Hitne medicinske pomoći Zavoda za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Tako su liječnici hitne pomoći i njihovi timovi, prvi dan, odnosno večer Ultre imali samo 19 intervencija, što je uvjerljivo najmanje od kada je Ultra u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

- Od tih 19 intervencija bilo je 14 prijevoza u bolnicu, a kod šest slučajeva se radilo o intoksikaciji (trovanju alkoholom). Puno više ultraša je pomoć zatražilo unutar šatora medicinske ekipe koja vodi brigu o Ultrašim "unutar" festivala. Mi smo služba koja vodi brigu "prema vani". Mislim da je u šatorima pregledano najmanje 200 osoba, od kojih su 90 posto stranci - kazao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Miho Sušić, voditelj medicinsko prijavno-dojavne jedinice (MPDJ) Zavoda za Hitnu medicinu SD županije, koji je prvu noć dežurao na stadionu Park mladeži i bio voditelj medicinske ekipe Hitne pomoći.

Ni Hitna nije imala puno posla s domaćim partijanerima.

- Interesantno, samo je jedna osoba, od ovih 19, kojima smo pružili pomoć bila domaća, odnosno hrvatski državljanin. Sve drugo, njih 18 su bili stranci. Što se nas tiče mi smo prezadovoljni kako je sa zdravstvene strane prošla i završila prva noć Ultre i možemo se samo nadati i očekivati da će i preostale dvije noći, isto proći bez puno posla i zahtjevnijih slučajeva, zaključio je dr. Sušić.

Policija privela 119 osoba

Policija je, za razliku od medicinskih ekipa, zbog Ultre imala nešto više posla, barem ako je za suditi prema priopćenju koje su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izdali u subotu ujutro, a koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2019“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljeno je devet imovinskih kaznenih djela.

Privedeno je ukupno 119 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama biti će prijavljene tri osobe od čega izdvajamo:

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga jučer, 12. srpnja, oko 12:40 sati na području Splita kod 29-godišnjaka su pronašli 7 grama droge speed. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostora koji isti koristi, te je pronađeno je i oduzeto 200,12 g speeda, 79,5 g marihuane, te vaga za precizno mjerenje. Protiv 29-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:57