DAN NAKON IZBORA

NAČELNIK NEDELIŠĆA NAKON 23 GODINE IŠČLANIO SE IZ SDP-a 'Iz središnjice već dulje vrijeme nema nikakve potpore ni liderstva'

Darko Dania
 Facebook

Ni 24 sata otkako je Zoran Milanović izvojevao prvo mjesto u prvom krugu predsjedničkih izbora, SDP-ov načelnik Općine Nedelišće Darko Dania priopćio je da napušta tu stranku u kojoj je proveo 23 godine.

Nastavit će biti općinski načelnik, ali kao nezavisni političar.

- Bio sam član SDP-a pune 23 godine, cijelo to vrijeme dijeleći sudbinu stranke u njezinim usponima i padovima. Vjerovao sam i još uvijek vjerujem u načela socijaldemokracije, političku vjerodostojnost, jasne političke ciljeve i korektno političko natjecanje. Kroz SDP sam stekao mnoga poznanstva i prijateljstva te se zajedno s kolegama borio za rejting stranke na svim dosadašnjim izborima: lokalnim, nacionalnim i europskim. Na to sam ponosan, na tome sam zahvalan - napisao je u priopćenju Dania, kako javlja eMeđimurje.

'Vremena su se promijenila'

Nije jasno zašto je za odlazak iz stranke izabrao dan nakon izbora. Moguće je da ranije nije htio štetiti Milanoviću, no iz njegovog priopćenja dade se iščitati da je već dulje vrijeme nezadovoljan radom središnjice.

- Sav svoj trud i angažman te osobno i političko iskustvo stavljao sam na raspolaganje stranci, njezinom jasnom programu, politici i liderstvu. Danas, nažalost, te karakteristike više ne prepoznajem i vidim da su čelnici lokalnih jedinica samouprave prepušteni sami sebi u praktično svim procesima kreiranja platformi za jačanje stranačkih vrijednosti na lokalnoj razini. Politička potpora koju smo prije dobivali iz središnjice stranke - izostaje već neko vrijeme. Za to ne krivim vodstvo stranke niti sadašnju političku situaciju. Jednostavno su se vremena promijenila, kao i očigledni nacionalni prioriteti - napisao je Dania.

U nastavku priopćenja naglasio je da se nikada nije borio za stolice i funkcije, već za "dobrobit sumještana", a kolegama u SDP-u zaželio je sreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:31