STATUS RODITELJ ODGAJATELJ

NADA MURGANIĆ O BANDIĆEVU PRIJEDLOGU 'Ta mjera zahtjeva detalju analizu, to su preozbiljne stvari, iza toga moraju stajati Vlada i proračun'

Nada Murganić
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić upozorila je u četvrtak na potrebu detaljne analize demografske mjere koju predlaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odnosi se na priznavanje statusa roditelja odgojiteljice u cijeloj Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb.

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, a Bandić je nedavno izjavio kako očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj.

Murganić je uoči sjednice Vlade izjavila da osobno nije upoznata s najnovijim prijedlogom Milana Bandića kojemu je nedavno prošla inicijativa da se osiguraju proračunska sredstva za nabavu besplatnih udžbenika za učenike svih osnovnih škola u Hrvatskoj.

Istaknula je potrebu da se svaka mjera dobro analizira kako bi bila održiva i kontinuirana.

"To su preozbiljne stvari da bih govorila nešto osobno, iza toga treba stajati odluka Vlade i proračun", ističe Murganić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:44