DRSKOST BEZ PREMCA

NAJČEŠĆE PREVARE NA KOJE NASJEDAJU TURISTI Donosimo veliki popis muljatora i njihovih klopki za bezazlene putnike

Ako izgleda predobro da bi bilo istinito, vjerojatno i jest tako. Taksisti, hotelski radnici i ljubazni mještani vaše ljetovanje u trenutak mogu pretvoriti u fijasko
- 2013. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -Zadar, 190713. Tijekom ljeta, Zadar je jedno od popularnijih odredista turista koji svoje godisnje godisnje odmore koriste u Hrvatskoj. Na fotografiji: turistkinja sa brdom prtljage na Narodnom trgu.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Ako izgleda predobro da bi bilo istinito, vjerojatno i jest tako. Taksisti, hotelski radnici i ljubazni mještani vaše ljetovanje u trenutak mogu pretvoriti u fijasko

Varanje turista, kojima su “oči gladne” svega što nepoznati grad i država mogu ponuditi, karijera je mnogih koji žive u atraktivnim turističkim mjestima. Taksisti, hotelski radnici i previše prijateljski raspoloženi mještani najčešći su akteri prevara na koje nasjedaju bezazleni turisti.

Barcelona najopasnija

Premda je sezona na Jadranu pri kraju, sezona dalekih putovanja tek počinje, a listu onoga čega se najviše trebate paziti i u kojim državama sastavio je britanski portal za putovanja justtheflight.com.uk.

Oni su nakon istraživanja među britanskim turistima Barcelonu prozvali “najgorim” gradom za odmor u svijetu kad su prevare u pitanju, a na oprezu bi trebali biti i posjetitelji Pariza i Rima.

INFOGRAFIKA: Popis muljatora i njihovih klopki za bezazlene putnike

Između idiličnoga godišnjeg odmora i potpune katastrofe i nije velika granica. Jer, iako će turistički djelatnici i oni koji s turistima dolaze u doticaj uglavnom imati širok osmijeh i biti dobronamjerni, opreza nikad dosta, posebice ako svoje slobodne dane i teško zarađeni novac odlučite potrošiti na nekoj dalekoj destinaciji.

‘Gdje mi je bio mozak?’

Evo nekoliko primjera onoga na što trebate obratiti pažnju kako se poslije ne bi dogodilo da se pitate “gdje mi je bio mozak”. Dok ste na putovanju u nekoj stranoj zemlji, uz to što je, naravno, bitno da se znate opustiti i uživati u novim izazovima, uvijek morate biti i na oprezu.

Kažu da na dalekim putovanjima treba u sebi ponavljati rečenicu: “Ako izgleda predobro da bi bilo istinito, vjerojatno i jest upravo tako”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:58