OSTALI BEZ ZASTUPNIKA

NAJVEĆI GUBITNICI IZBORA Laburisti ostali ispod praga, Lesar dao ostavku: ‘Sad je Holy u modi’

 Davor Pongracic / CROPIX

“Zahvaljujem svim biračima, posebno onima koji su svoj glas dali laburistima. Nažalost, to nije bilo dovoljno za osvajanje mandata.

U svakom životu ima uspona i padova, to je neminovno. Kompletnu odgovornost za ovaj krah preuzimam na sebe i stoga podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke kako bih omogućio novom kadru da nastavi s radom”.

Izjavio je to Dragutin Lesar malo iza 23 sata, par minuta nakon što je Državno izborno povjerenstvo izišlo sa službenim nepotpunim rezultatima za ulazak u Europarlament. Prema prvim podacima Hrvatski laburisti, naime, sa 3,46 posto osvojenih glasova bili su debelo ispod praga.

U stožeru laburista, u jednoj od konferencijskih dvorana zagrebačkog hotela Antunović, zavladao je muk. Iako su u kampanju utrošili 1,2 milijuna kuna, Hrvatski laburisti nisu, dakle, prešli izborni prag i nisu osvojili mandat u Europskom parlamentu zbog čega su definitivno gubitnici ovih izbora.

Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću i njihov komunikacijski strateg kazao je da su išli s jakom medijskom kampanjom jer mala izlaznost birača, što nikoga nije iznenadilo, predstavlja klopku za male stranke lijeve orijentacije.

“Njihovi birači u ovakvim situacijama ostaju doma, smatrajući da odlaskom na birališta ionako u sustavu ništa neće izmijeniti. Osim toga, došlo je do nekih izmjena na domaćoj političkoj sceni. Kao što su prije dvije godine hit bili laburisti, u ovom trenutku to je Mirela Holy sa strankom ORaH”, kaže Macan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:22