DOBRA PRILIKA

NAJVEĆI POSLODAVAC U NJEMAČKOJ POZVAO HRVATE DA DOĐU RADITI ZA NJIH 'Tražimo i nekvalificirane radnike, nudimo i jeftin smještaj, evo kolika je plaća'

 REUTERS

Najveći poslodavac u Njemačkoj, Zračna luka Frankfurt (Fraport), putem medija pozvao je direktno radnike iz Hrvatske, Grčke i Bugarske da dođu raditi ondje, piše CroExpress.

Zračna luka Frankfurt zapošljava 81.000 djelatnika, no radnika im još uvijek nedostaje i očajnički ih traže, prenose njemački mediji. Dodatne informacije možete pronaći OVDJE.

- Želimo se izravno obratiti radnicima u Grčkoj, Bugarskoj i Hrvatskoj da dođu raditi za nas, rekao je za njemačku novinsku agenciju DPA direktor ljudskih resursa, Michael Müller.

Fraport u travnju želi pronaći radnike koji barem osnovno govore njemački i engleski jezik. U Fraportu kažu da ne traže samo kvalificirane već i nekvalificirane radnike, primjerice na poslovima vezanim uz prtljagu. Na jednostavnijim poslovima plaća je između 25 i 30.000 eura godišnje bruto, kaže Müller.

Osim plaće, Fraport radnicima nudi i jeftin smještaj koji radnike ne bi trebao koštati više od 350 eura.

Müller kaže da na Fraportu rade ljudi iz 88 zemalja svijeta. S pozivom tvrtke slažu se i u radničkom vijeću.

Podsjetimo, u Njemačku je iz Hrvatske 2016. doselilo ukupno 55.970 osoba, a istodobno se iz Njemačke odselilo 22.010 hrvatskih državljana tako da je krajem 2016. u Njemačkoj živjelo 332.605 hrvatskih građana, prema podacima Saveznog ureda za statistiku u Wiesbadenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:16