'TO JE TEŽAK I TRNOVIT PUT'

Nakić očekuje deblokadu računa Imunološkog zavoda: 'Ajmo pokrenuti proizvodnju'

 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar zdravlja Dario Nakić izjavio je u srijedu kako vjeruje da će danas biti završena priča oko blokade računa Imunološkog zavoda te izrazio nadu da će ta tvrtka napokon početi raditi.

- Imunološki zavod već tri godine nema nikakvu licencu, on ne radi. Krenulo se u preoblikovanje društva bez da se donio financijski plan kako će se preoblikovati iz dioničkog društva u ustanovu. Od prvog dana kako smo preuzeli vlast kažemo da nam je to izrazito važan strateški projekt i dajemo sve od sebe ne bi li se pokrenula proizvodnja u Imunološkom - rekao je Nakić novinarima prije početka Vladine sjednice.

- Ajmo završiti priču, 'ajmo pokrenuti proizvodnju. Dobili smo jednu dozvolu, a na pragu smo druge dozvole, da barem možemo pokrenuti dio proizvodnje. To je težak, trnovit, vrlo kompleksan put, želim da ga završimo do kraja i da napokon počne proizvodnja u Imunološkom - kazao je Nakić.

Imunološkom zavodu d. d. od siječnja je blokirana imovina zbog 13 milijuna kuna duga, a zbog višemjesečne blokade računa dioničkog društva, u kojem su ostali sva imovina i sredstva za rad Imunološkog zavoda, prijetilo je pokretanje stečaja 19. svibnja. Iz Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u utorak su poručili kako očekuju skidanje blokade jer je o tome s vjerovnicima postignuta načelna suglasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:00