ČLAN STRANKE

NAKON OPTUŽBI ZA SILOVANJE: HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.09.2019. u 14:04

Velika Gorica, 050919.
Bivsi saborski zastupnik HDZ-a i dugogodisnji predsjednik Autokluba Siget Damir Skaro priveden je na Zupanijsko drzavno odvjetnistvo u Velikoj Gorici.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

 

Protiv Damira Škare bivšeg olimpijskog boksača, HDZ-ovog saborskoga zastupnika i donedavnog šefa AK Siget, pokrenut je stranački stegovni postupak, javlja N1.

Budući da je Škaro obični član HDZ-a, to je prošloga četvrtka učinila njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje 19. rujna pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je Škaru policija kazneno prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje.

Središnjica HDZ-a tjednima je na pitanja hoće li zbog optužbi biti posljedica za Škaru, odgovornost prebacivala na njegov temeljni ogranak koji je prijavu časnom sudu podnio u četvrtak 19. rujna.

Prema statutu HDZ-a, stegovni postupak mora biti završen u roku od 90 dana od dana kada je mjerodavni časni sud zaprimio odluku ovlaštenog tijela o pokretanju stegovnog postupka protiv člana stranke.

Podsjetimo, sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i bivšem predsjedniku Autokluba Siget zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Prema neslužbenim podacima tužiteljstvo, koje je nakon ispitivanja zatražilo pritvaranje, strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene među kojima su i zaposlenice koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarac koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Škaru, kojeg je policija uhitila prošlog tjedna na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo