SPORI RADOVI

NAKON TEKSTA U JUTARNJEM REAGIRAO MINISTAR BUTKOVIĆ 'Ubrzajte radove, inače gubimo EU novac'

'Apeliram na Hrvatske ceste i izvođača da ubrzaju radove, jer ako ne budu gotovi do kraja godine, Europa će nam uskratiti sredstava.'
 Foto: Niksa Stipaničev / CROPIX

- Nakon što sam u medijima pročitao da su radovi na projektu vodičke obilaznice stali, morao sam doći na lice mjesta i provjeriti što se događa. Predstavnik nositelja projekta i investitora, direktor 'Hrvatskih cesta' Josip Škorić i izvođač radova su me uvjerili, da radovi nisu prekinuti. Još jednom apeliram na investitora i izvođača da radove što snažnije intenziviraju kako bi ovaj projekt u planiranom roku od šest mjeseci bio gotov. U tom smislu, došao sam ponovno u Vodice, uvjerio sam se da se radi, ali još jednom pozivam sve sudionike projekta da radove ubrzaju – kazao je tehnički ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković, u četvrtak poslijepodne prilikom izvandrednog obilaska ovog gradilište, gdje je prije tri dana i službeno otvorio radove.

Vodičku obilaznicu treba završiti do kraja godine kazao je ministar Butković dodajući kako se ovaj projekt financira sa 85 posto sredstava Europskog fonda iz Operativnog programa 2007. – 2013. godine.

- Ako se ne zapne na radovima, i ako se ne završi u roku od šest mjeseci prijeti nam opasnost da nam Europska unija uskrati planirana sredstva. Ovdje se ne radi o izborima i izbornoj kampanji, već je riječ o nacionalnom interesu da ne izgubimo sredstva koja nam stoje na raspolaganju – zaključio je ministar Butković.

Podsjećamo, Jutarnji list je pisao o svečanom otvorenju početka radova na gradnji obilaznice Vodica dugačke 5,1 km, projekta vrijednog 85 mil. kuna koji se sa 85% financira novcem iz Europskog fonda regionalnog razvoja.

Potpredsjednik HDZ-a istaknuo je da je vodička obilaznica jedan od tri najveća infrastrukturna projekta njegova Ministarstva u ovoj godini. Strojevi su zatim punom parom počeli “probijati” trasu obilaznice na spoju s Jadranskom magistralom kod raskrižja za Srimu jer mora biti dovršena do kraja ove godine.

Međutim, kako je upozorio Jutarnji, dva dana nakon pompoznog otvaranja radova na gradilištu nije bilo nikoga, samo razrovana gomila kamenja iako je Tamara Pajić, glasnogovornica nositelja projekta Hrvatskih cesta, rekla da su po njoj dostupnim informacijama, radovi odmah nakon uvođenja u posao i počeli, ali na dijelu trase prema Tisnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:08