VEKIĆ ĆE BITI POKOPAN U TENJI

Nakon tri tjedna tijelo pirotehničara stiglo iz Jemena u Hrvatsku

Goran Vekić (38), pirotehničar iz Osijeka koji je smrtno stradao u eksploziji veće količine mina 20. siječnja u Jemenu bit će pokopan u utorak u 15 sati na groblju u Tenji. Nakon tri tjedna, koliko je trajala obdukcija, identifikacija i prijevoz tijela tragično stradalog Osječanina, supruga i oca četvero maloljetne djece, obitelj će napokon moći položiti njegove posmrtne ostatke na mjesto njegova posljednjeg počivališta.

- Iza nas su teška i turobna tri tjedna iščekivanja trenutka kada će sve procedure biti riješene. Goranovo tijelo napokon je u subotu došlo u Hrvatsku, tako da smo mogli početi s organizacijom pogreba. Inače, do informacija o tome kako se sama nesreća dogodila bilo je jako teško doći premda nam, iskreno govoreći, detalji i nisu toliko važni jer Gorana više ništa neće vratiti - rekao je Igor Vekić, brat poginulog Gorana, koji i sam radi kao pirotehničar u Hrvatskoj.

On je, inače, prije desetak dana s obitelji posjetio Saudijsku Arabiju, na poziv saudijske humanitarne organizacije King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre (KSrelief), koja stoji iza projekta razminiranja u Jemenu, gdje im je uručeno i posmrtno odlikovanje s obzirom na to da je jemenski predsjednik Abd Rabbuh Mansur al-Hadi, koji je u izgnanstvu iz svoje zemlje, odlučio posmrtno odlikovati Vekića i još četvoricu pirotehničara koji su s njim poginuli, dvojicu iz Južnoafričke Republike te po jednog iz BiH i Kosova.

- Pozvani smo u Rijad, kao i obitelji ostalih poginulih pirotehničara, jer su i tako htjeli odati posmrtnu počast Goranu i njegovim kolegama za žrtvu koju su dali u razminiranju Jemena. Ovim bih putem uime naše obitelji htio zahvaliti svima koji su bili uz nas u proteklom periodu, od institucija do građana koji su nam uputili izraze sućuti - rekao je Igor Vekić.

Podsjetimo, Vekić i ostali pirotehničari smrtno su stradali nakon eksplozija mina koje su prevozili u kamionu da bi ih poslije uništili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:59