SAMO POLAKO

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Počele gužve na cestama, kolone i do 10 kilometara! Zbog bure, koja će jačati tijekom dana, moglo bi biti još i gore

 Marko Todorov / CROPIX

Kraj produljenog vikenda sa sobom će donijeti i gužve na cestama. Naime, većina građana svojim domovima s putovanja će se vraćati u ponedjeljak, zbog čega se očekuju gužve na cestama, piše Dnevnik.hr Nove TV.

Prema informacijama Hrvatskoga autokluba, oko podneva su već zabilježene kolone na izlazu iz Hrvatske. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 13 sati čekalo se u koloni dugoj od oko 8 kilometra, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Kod naplatnih postaja Učka u smjeru Rijeke kolona je sve veća. Oko podneva je HAK javio kako je duga oko četiri kilometra, pola sata kasnije narasla je na osam, a nešto prije 13 sati bila je duga čak 10 kilometara. S otoka Krka prema kopnu vozi se u koloni već od Malinske.

Kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, donosi Dnevnik.hr.

Na izlasku s autoceste na naplatnim kućicama Lučko stvaraju se kolone, ali još uvijek nema dužeg čekanja. No kolone se stvaraju zbog prometne nesreće između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba.

U nastavku dana očekuje se jačanje bure u priobalju, što bi moglo dodatno zakomplicirati situaciju na autocesti. Zbog jakog vjetra već je sad na autocesti A1 na dionici vijadukt Božići - tunel Bristovac brzina vožnje ograničena na 80 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:45