INCIDENT NA DOLCU

NAPADAČ NA MILORADA PUPOVCA KAŽNJEN NOVČANOM KAZNOM Obitelj bivšeg sparing partnera Cro Copa i Stipe Miočića: 'Sramimo se zbog onog što je napravio'

lijevo gore: Milorad Pupovac; lijevo dolje: bistro Amfora; desno: Saša Mučnjak
 CROPIX, screenshot YouTube

Primitivni napad na saborskog zastupnika Milorada Pupovca na zagrebačkom Dolcu prije pet dana, njegovog će napadača Sašu Mučnjaka, vlasnika ljubičastog BJJ pojasa iz Gračana, stajati 1131 kunu. Odlučila je to u srijedu navečer sutkinja Prekršajnog suda u Zagrebu koja je Mučnjaku ujedno dosudila i plaćanje 300 kuna sudskih troškova.

No, obzirom da je jedan dan proveo lišen slobode, inicijalna kazna od 1131 kunu će mu biti umanjena za 300 kuna koliko vrijedi jedan dan "pritvaranja".

Do Mučnjaka unatoč nizu pokušaja nismo uspjeli doći, pa niti preko članova njegove obitelji koji se, kažu, srame njegovog čina zbog kojeg je stavljen na stup srama te ne žele da ih se dovodi u vezu s time.

Kako smo jučer objavili, Saša Mučnjak (36), svojevremeno je bio sparing partner Mirku Filipoviću Cro Copu, s kojim se razišao još 2011. godine. Nakon toga je otišao "preko bare" i bio sparing partner i Stipi Miočiću.

Podsjetimo, kako su nakon primitivnog incidenta priopćili iz Srpskog narodnog vijeća, "zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom Saboru, prof. dr. Milorad Pupovac (predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru) i Boris Milošević (predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom Saboru) nakon završetka saborske sjednice prolazili su pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj tržnici Dolac, iz smjera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića. U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te u trenutku kad se okrenuo vidio je da je pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki su se odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu."

Obračun s hranom dogodio se na očigled mnogobrojnih građana i to na lokaciji kojom se svakodnevno kreće Pupovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:10