NAKON PET MJESECI

NAPISANA I POSLANA PRESUDA ZDRAVKU MAMIĆU I OSTALIM OKRIVLJENICIMA Sada se očekuje podnošenje žalbi na presude pred Vrhovnim sudom

Zdravko Mamić
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Nakon pet mjeseci, koliko je proteklo od izricanja prvostupanjske presude Zdravku Mamiću i ostalim okrivljenicima u postupku zbog nezakonitog izvlačenja novca iz Dinama, sa Županijskog suda u Osijeku svim je strankama u postupku poslana pismeno izrađena presuda.

Podsjetimo, 6. lipnja ove godine sudsko vijeće Županijskog suda u Osijeku pod predsjedanjem suca Darka Krušlina nepravomoćno je osudilo Zdravka Mamića na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 115,8 milijuna kuna iz Dinama, njegovom bratu Zoranu dosuđeno je četiri godine i 11 mjeseci, Damiru Vrbanoviću tri godine, a Milanu Pernaru četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Suđenje četvorici počelo je 27. travnja 2017. godine. Zdravko Mamić je s obzirom na visinu dosuđene kazne trebao odmah završiti u zatvoru i tamo čekati pravomoćnost presude, no kako se, kao i ostali okrivljenici, nije pojavio na izricanju presude, to se nije dogodilo, jer je u međuvremenu pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je državljanin u međuvremenu postao i tako se spasio od hrvatskog zatvora.

Sudac Krušlin na pisanju presude radio je proeteklih mjeseci, a sada, nakon što je zaprime okrivljenici i njihovi branitelji, odnosno zastupnici USKOK-a, očekuje se i podnošenje žalbi na presude pred Vrhovnim sudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:04