NEOBIČNA KNJIGA

Napisao 'Kako postati bogat u Hrvatskoj'. I - strašno se obogatio!

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2010. u 23:00

Mario Pušić / CROPIX

Sanjin Frlan, autor knjiga za financijski proporod, u samo dvije godine zaradio milijune

ZAGREB - Zlatko Sudac i Nives Celzijus autori su najprodavanijih knjiga posljednjih godina u Hrvatskoj. Taj je podatak poznat većini Hrvata. Znatno je manjem broju njih poznato da im je, prema broju prodanih primjeraka, sve bliže Sanjin Frlan, 35-godišnji Riječanin, autor knjiga “Financijski preporod” i “Kako postati bogat u Hrvatskoj”.

Dobar biznis nije tajna

Do sada je prodao 21 tisuću knjiga, 18 tisuća prve i, u tri mjeseca, tri tisuće druge. Cijena? Za prvu knjigu 247 kuna, a za drugu 297 kuna.

Nisu nam poznati financijski rezultati velečasnog Sudca i gospođe Celzijus, ali Sanjin Ferlin nema potrebu tajiti svoj uspjeh. U dvije godine zaradio je, kaže, nešto manje od pet milijuna kuna. Preciznije, 1,795.336,79 kuna u 2008. i 3,115.326,69 u 2009.

Prodaja preko interneta

Sjedište Frlanove tvrtke koja se, inventivno, zove Frlan d.o.o. je u Gospiću jer mu ondje djevojka studira pravo. Vozi “nabrijanu” Hondu Accord. U uredu su tri goleme kožne fotelje i uredski stol s računalom. Ostatak koristi kao skladište svojih uspješnica. Knjige je, naime, do sada prodavao isključivo preko interneta. Na svojoj internetskoj stranici nije nimalo škrt u pohvalama svoje knjige. Između ostaloga piše: “Kako postati bogat u Hrvatskoj” vjerojatno je jedna od najneuobičajenijih knjiga ikada napisanih. Najprije zato što destilira životnu mudrost nekih od najbogatijih ljudi Hrvatske i svijeta. Ali ponajviše zato što njezin autor bez dlake na jeziku otkriva sve do sada gotovo nepoznate tajne stjecanja bogatstva.

“Ja koristim direktni marketing”, kaže Frlan. “Onima kojima se knjiga ne dopadne, jamčim povrat novca”.

Direktni marketing

- Ako se čitatelju u prvih godinu dana ne svidi moja knjiga, može je vratiti, a ja mu vraćam uplatu. Isto je i s drugom knjigom, za koju je rok dvostruko duži. Do sada mi je knjigu vratio jedan posto kupaca što je manje od bilo koje robe u buticima ili dugim prodavaonicama - kaže Frlan.

Pitamo ga je li se netko od njegovih čitatelja obogatio.

- Knjiga je samo tri mjeseca na tržištu, pa još nemam bogataše, ali su mi se javljali oni kojima je knjiga promijenila način razmišljanja. Jedan poduzenik promijenio je način oglašavanja i to mu je donijelo poslovni uspjeh.

Riješite se dugova i štedite:

1. Prekinite sa zaduživanjem bilo koje vrste

2. Napravite plan za vaš novac. Svaku kunu potrošite prije na papiru

3. Najprije osigurajte

najbitnije: dom, hranu, transport i režije

4. Riješite se kredita i ostalih dugova

5. Spremite dovoljno novca za tri mjeseca životnih troškova

6. Investirajte za mirovinu

7. Počnite štedjeti

Izdvajamo