HRVATSKI NACIONALNI SPORT

NAPRAVILI SMO DETALJNI VODIČ ZA SPAJANJE PRAZNIKA U 2017. GODINI Kako dobiti što više odmora za što manje potrošenih dana godišnjeg?

 Ivo Ravlic / CROPIX

Za sve profesionalne i amaterske sudionike omiljenog hrvatskog sporta 'spajanje praznika', pripremili smo kratki pregled opcija koje ih očekuju sljedeće godine.

Prvi produljeni vikend hrvatskim se radnicima nudi već u siječnju, kako Sveta tri kralja padaju u petak.

Veljača i ožujak tradicionalno su bez prilika za spajanje, dok će sljedeće godine Uskršnji ponedjeljak biti, očekivano, u ponedjeljak, 17. travnja.

Kraj travnja nudi još jedan produljeni vikend, s obzirom da praznik rada, 1. svibnja, pada na ponedjeljak.

Lipanj nudi mali pregršt opcija za spajanje vikenda, s obzirom da i Tijelovo (15. lipnja) i Dan antifašističke borbe (22. lipnja) iduće godine padaju na četvrtak. Za samo dva dana godišnjeg, radnicima se nude čak dva produljena vikenda od po četiri dana svaki. Puni ljetni odmor od čak 16 dana u komadu 'koštat' će vas samo osam dana godišnjeg odmora u tom periodu.

Srpanj ne nudi nikakve opcije, a Dan domovinske zahvalnosti u kolovozu pada na subotu. No, zato Velika gospa pada u utorak, te nudi još jednu opciju produljenog vikenda u Kolovozu.

Rujan i listopad još su dva mjeseca kada nećemo moći spajati vikende. Jedini državni praznik u tom periodu - Dan nezavisnosti, 8. listopada - pada na nedjelju.

Dan svih svetih u studenom pada na srijedu, pa za samo četiri dana godišnjeg nudi kratki jesenski odmor od 9 dana, ili produljeni vikend od pet dana za samo dva dana godišnjeg.

Božićni blagdani bit će 'najjeftiniji' mogući sljedećeg prosinca, kada Božić i Sveti Stjepan padaju na ponedjeljak i utorak, dok Nova godina pada na ponedjeljak, što će radnicima nuditi čak deset dana odmora u komadu za samo tri potrošena dana godišnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:04