ŠEFICA PRAVAŠA

'NAROD JE MILANOVIĆU POKAZAO ŠTO MISLI' Ruža Tomašić dobila najveći broj glasova na listi HDZ-a

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.04.2013. u 23:59

Robert Fajt / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić koja je prema prvim nepotpunim rezultatima izbora za zastupnike u Europski parlament dobila uvjerljivo najveći broj preferencijskih glasova na listi koalicije HDZ-HSP AS-BUZ ocijenila je večeras kako je to poruka naroda premijeru Zoranu Milanoviću što misli o njegovom pokušaju da ju "pribije na stup srama".

"Mislim da je narod pokazao premijeru što misli, jer me premijer u zadnjih dva tjedna pokušao pribiti na stup srama za ono što sam govorila, a zapravo to se u cijelom svijetu tako govori. Možda mu narod šalje poruku što doista misli o svemu tome", kazala je Tomašić HTV-u upitana za komentar prvih nepotpunih rezultata Državnog izbornog povjerenstva prema kojima je kao šesta na listi koalicije HDZ-HSP AS-BUZ dobila gotovo 26 posto preferencijskih glasova. Tomašić kaže kako nije očekivala tako dobar rezultat za koji, dodala je, zahvaljuje premijeru Milanoviću.

PRATITE UŽIVO - PRVI NEPOTPUNI REZULTATI! HDZ-U ŠEST MANDATA, SDP-U PET, LABURISTIMA JEDAN Ruža Tomašić osvojila je najviše glasova na listi HDZ-a i ide u Europski parlament! Jakovčić: 'Ovo bi trebalo otrijezniti Milanovića'

Smatra da zbog svojih izjava i svega što se nakon njih događalo nije bila uteg koaliciji. "Evo vidite po glasovima birača da nisam, da se birači zapravo slažu samnom", ustvrdila je.

"Ja sam uvijek govorila ono što sam mislila, vjerovala sam ono što radim i radim ono što vjerujem. Mislim da su birači to prepoznali", ustvrdila je Tomašić koja nije zajedno s koalicijskim partnerima čekala prve rezultate jer, kako je rekla, "izbori će proći onako kako će proći, a njezin sin slavi 25. rođendan samo jednom u životu".

Premijer Milanović je ustvrdio kako Tomašić u svojim istupima širi šovinizam i koristi govor mržnje, reagirajući na izvještaje medija, prema kojima je Tomašić navodno u svojim istupima optužila predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića da je "bio s četnicima i prstom pokazivao koga treba odvesti na Ovčaru" kao i da je "Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti".

Tomašić je opovrgnula takve medijske izvještaje kazavši kako je Stanimirovića optužila da je "bio s četnicima, a ne da je bio četnik" te da je rekla da "oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu, znači da su gosti i ako je toliko pljuju znači da su gosti".

Izdvajamo