ROĐENA DA POBJEĐUJE

'NAŠA HEROINA PRIMJER JE LJUDIMA U CIJELOME SVIJETU' Sandra Paović predstavila biografsku knjigu, čestitali joj neki od naših najvećih sportaša

 
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Proslavljena olimpijka i paraolimpijka Sandra Paović nedavno je završila karijeru, a u utorak je u popularnom zagrebačkom klubu Lauba predstavila biografsku knjigu “Sandra Paović, rođena da pobjeđuje” autora Željka Žutelije u izdanju Školske knjige.

Poznata uzrečica “život piše romane” je u doslovnom smislu te sintagme intrepretirana i proživljena u Sandrinom slučaju. Podsjetimo, naša je stolnotenisačica teško stradala u automobilskoj nesreći u Francuskoj 2009., a nakon niza operacija i dugotrajne rehabilitacije vratila se stolnom tenisu, naravno u kategoriji hendikepiranih sportaša. Uz velik broj osvojenih medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, kao kruna “novog života” uslijedilo je paraolimpijsko zlato u Rio de Janeiru. Materijala za biografiju nije nedostajalo, priznao je to i autor knjige Željko Žutelija:

- Ideja za pisanje ove knjige došla je sasvim slučajno. Jednom sam prilikom bio s njom, nakon što smo samo dva sata proveli zajedno, osjetio sam kao da je znam cijeli život. Predložio sam joj pisanje biografije, ona je to prolongirala za vrijeme nakon POI u Rio de Janeiru. Nakon što je Sandra u Brazilu osvojila zlato, odlučili smo se za ovaj posao.

Sandri je na promociju knjige došao velik broj zvijezda iz svijeta hrvatskog sporta, pozivu na predstavljanje knjige odazvali su se gotovo svi iz stolnoteniskog miljea. Nisu izostali naši najbolji igrači Zoran Primorac i Roko Tošić, kao i brojni drugi igrači i igračice zajedno s predsjednikom HSTS-a Zlatkom Pospišom. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, proslavljena Janica Kostelić, neizbježni Dubravko Šimenc..., također su uveličali event.

- Nažalost, moje cure iz nekadašnje reprezentacije, moje prijateljice Tamara Boroš, Andrea Bakula i Cornelia Vaida nisu mogle doći jer rade u Njemačkoj, odnosno Mađarskoj...

Bio je u Laubi zato Neven Cegnar, Sandrin “drugi otac”, kako ona to često voli isticati. Bivši izbornik i njezin trener donio je cvijeće za slavljenicu.

- Sandra je uvijek bila osoba koja je zračila optimizmom, takva je i danas. Samo zato je i uspjela proživjeti i preživjeti sve što joj se dogodilo, rekao je između ostalog Cegnar.

- Sandra je naša heroina, imala je snage vratiti se nakon takve nesreće, ona je primjer za sve ljude na svijetu, ne samo za ljude u Hrvatskoj, rekao je uime stolnotenisača Zlatko Pospiš dodavši da je nakon nesreće Sandri veliku pomoć pružio HOO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:31