IVAN MALENICA

NASLJEDNIK LOVRE KUŠČEVIĆA 'Moji životni uzori su Franjo Tuđman, Konrad Adenauer i katolički blaženik Merz, a u HDZ sam se učlanio kao tinejdžer'

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Šibenčanin Ivan Malenica (34) odradio je prvi tjedan kao novi hrvatski ministar uprave, nakon ostavke Lovre Kuščevića, a u intervjuu koji je dao za tportal otkrio je i neke dosad nepoznate detalje iz svog privatnog života.

Tako je rekao kako dolazi iz obitelji koja je oduvijek vrednovala demokršćanske vrijednosti pa je njemu osobno 2004., kad se učlanio u stranku, HDZ bio zapravo i jedina opcija.

- Roditelji su mi trenutno u mirovini, dok je supruga na rodiljnom dopustu - rekao je ministar Malenica, inače otac dvoje djece.

- Ja sam se već preselio u Zagreb, a obitelj mi je još u Šibeniku, ali i oni će doći. Grad se posljednjih godina razvija i u političkom i gospodarskom smislu i u njemu je ugodno živjeti.

Mladim obiteljima pruža dosta mogućnosti i mogu pohvaliti rad gradonačelnika i aktualne gradske vlasti koji su u tom dijelu napravili puno toga zadnjih godina. Kvaliteta života stvarno jest na visokoj razini - nahvalio je Malenica svoj rodni grad za Tportal.

Također je rekao kako je bio iznenađen i počašćen kad mu je premijer Andrej Plenković ponudio mjesto ministra.

- Zahvalan sam mu na povjerenju. Vremena za razmišljanje prihvatiti ponudu ili ne nije ni bilo. Izazovi su brojni, ali ne bojim ih se - samouvjeren je Ivan Malenica, koji kao životne uzore navodi Franju Tuđmana, državnika Konrada Adenauera koji je "imao viziju ujedinjenja europskih zemalja" i blaženog Ivana Merza.

- Izgradio sam se kroz rad, edukaciju i obitelj, ali na ove osobe mogu se referirati - zaključio je novi ministar uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:22