NE ODUSTAJU

NASTAVLJA SE ŠTRAJK U ŠKOLAMA Sindikati otkrili u kojim županijama sutra neće biti nastave: 'Vlada nas je pozvala na sastanak. Prihvatit ćemo poziv'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2019. u 12:23

Varazdin, 111019.
U varazdinskim skolama nastavljen je strajk ucitelja i profesora.
Na fotografiji: VI. Osnovna skola u Varazdinu.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX

Sindikati su u podne objavili plan štrajka za petak. Tako će sutra štrajkati učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

"Vlada je sindikate pozvala na sastanak sutra, no odgođen je do ponedjeljka zbog ranije dogovorenih obaveza sindikalista koji imaju Izvještajnu skupštinu u Zadru", kazao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, prenosi N1.

Mihalinec je potvrdio da će se sindikati odazvati pozivu, a dodaje i da će tražiti točan termin za sastanak o koeficijentima.

"Ako neće biti mogućnosti za razgovor o koeficijentima, onda ćemo odlučiti hoćemo li se odazivati na sastanke o osnovicama", kaže Mihalinec, piše N1.

Mihalinec je pozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru da do 31. listopada objave u javnosti svoj stav "o zaostajanju plaća učitelja i svih zaposlenih u obrazovanju".

"Predsjednica sindikata učitelja i ja održali smo sastanak s predsjednicom i jasno je iskazala stav o plaćama učiteljima i očekujemo da nas podrži u našem stavu. Zoran Milanović je svoj stav o zaposlenima u obrazovanju istaknuo 2012. kad je jedino zaposlenima u obrazovanju smanjio plaće. Očekujemo stavove Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore", rekao je Mihalinec.

"Neki su komentirali što smo jučer na prosvjedu pjevali Škorinu pjesmu. Je li bilo važno čiju pjesmu pjevamo? 'Ajde da vidimo Škoru je l' zna on našu pjesmu pjevati", rekao je Mihalinec, prenosi N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo