AFERA FIMI MEDIA

Nastavlja se suđenje Sanaderu: Danas svjedoči bivša HDZ-ova ministrica Bianca Matković

ZAGREB - Svjedočenjem bivše HDZ-ove ministrice Biance Matković trebalo bi se nastaviti suđenje Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi medija .

Jedna od najbližih Sanaderovih suradnica i ranije je ispitana u ovom slučaju kao svjedokinja tužiteljstva koje je tvrdilo da je ona bila jedna od osoba koje su dobivale novac iz HDZ-ovog crnog fonda.

No, ona je u srpnju prošle godine na suđenju posvjedočila da joj novac koji je u gotovini preuzimala na stranačkoj blagajni nije bio isplaćivan za osobne potrebe već da se radilo o paušalima koji su bili akontacija za "troškove na terenu".

Potvrdila je i da je naknada isplaćivana nekim zaposlenicama HDZ-a koje su nakon dobivenih izbora 2003. otišle raditi u vladu, ali samo zato jer im je plaća u vladi bila znatno manja od one u HDZ-u.

Optužbe da su državnim novcem punili crni stranački fond priznali su bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe, dok predstavnici HDZ-a tvrde da za "crni fond" nisu znala legalna stranačka tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:58