DO ISPUNJENJA ZAHTJEVA

NASTAVLJEN ŠTRAJK U 3. MAJU Radnici se pripremaju za prosvjed u Zagrebu, stižu s deset autobusa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.08.2018. u 11:59

Rijeka, 280213.
U brodogradilistu 3. maj odrzan je skup radnika pod sloganom Akcija za spas 3. maja u organizaciji Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat, Sindikata 3. maja i Sindikata Istre i Kvarnera. Skup je organiziran protiv politike neugovaranja brodova i neisplate placa, protiv neizvjesnosti i nesigurne buducnosti te protiv politike koja je 3. maj dovela u sadasnju situaciju. Na fotografji: detalj sa skupa.
Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimaš/Cropix

Štrajk u Brodogradilištu "3. maj" u Rijeci nastavljen je ali, s obzirom na to da je neradni dan, radnici nisu došli na svoja radna mjesta već se pripremaju za odlazak na prosvjed na Markov trg u Zagrebu u ponedjeljak, izjavio je ju subotu za Hinu predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

Todorović je najavio da će radnici 3. maja u Zagreb otići u deset autobusa, te se očekuje da će ih biti između 400 i 500. Radnici će u ponedjeljak ujutro doći u brodogradilište, gdje će ih čekati autobusi u koje će se ukrcati i krenuti prema Zagrebu, rekao je Todorović.

Opći štrajk u brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi, počeo je u srijedu, 22. kolovoza, jer radnicima nisu isplaćene plaće za srpanj.

Štrajkaški odbor najavio je da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj.  U riječkom 3. maju traže i da im se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo