NEPROCJENJIVO

'NAŠU DRAGU KOLINDU NIŠTA NIJE TOLIKO ODUŠEVILO' Poljoprivrednici se pohvalili neprocjenjivom predsjedničinom reakcijom

 
 OPG Prpić / Facebook

U Uredu predsjednice Republike održan je Dan otvorenih vrata pod nazivom "Zelena i plava Hrvatska“, na kojem je Kolinda Grabar-Kitarović ugostila predstavnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, priopćeno je iz njezinog Ureda.

Grabar-Kitarović tom je prigodom zahvalila poljoprivrednicima što proizvode hranu bez koje niti jedan čovjek ne može živjeti, što čuvaju hrvatsku biološku raznolikost, kulturu, tradiciju i identitet, istaknuvši kako je pitanje samodostatnosti u proizvodnji hrane ključno pitanje nacionalne sigurnosti.

Kazala je kako bi voljela da kao društvo osvijestimo nužnost primjerenog odnosa prema hrvatskom selu i seljaku, a to je odnos poštovanja i zahvalnosti, dodavši kako se višegodišnji propusti u poljoprivredi odražavaju i na demografiju, jer upravo je iz ruralnih područja najveće iseljavanje.

"Zato vas, koji ste ostali u hrvatskim selima i bavite se poljoprivrednom proizvodnjom, koji radite i stvarate, doživljavam kao sidro i jamstvo života u krajevima koje moramo posebno čuvati", istaknula je.

Nakon dana otvorenih vrata neke fotografije s ovog događaja na svojoj je Facebook stranici podijelio je OPG Prpić. Tvrde da je predsjednicu oduševila njihova 'Batela', namaz od batata koji je doživio veliki uspjeh na tržištu.

"Našu dragu Kolindu ništa nije toliko oduševilo kao činjenica da naša Batela ima svega 73 kalorije na 100 g proizvoda. Reakcije na slikama su neprocjenjive", napisali su iz OPG-a Prpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:23