REZULTATI ISPITIVANJA VODE

'NE KORISTITE VODU IZ VODOVODA NI NA KOJI NAČIN ZATO JER JE ZAGAĐENA!' Alarmantno upozorenje svim stanovnicima Slavonskog Broda i okolnih mjesta

 Boris Kovačev / CROPIX

Ne koristite vodu za piće ni na koji način, voda iz vodovoda nije zdravstveno ispravna niti nakon termičke obrade. Nije poznato dokad će zabrana trajati, službeno je priopćeno iz Grada svim stanovnicima Slavonskog Broda.

Voda, osim u Slavonskom Brodu, nije za piće ni u Bukovlju, Sibinju, Bebrini, Brodskom Stupniku i Oriovcu, poručlli su iz Centra 112, prenosi Dnevnik.hr. Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sazvao je hitnu sjednicu Stožera civilne zaštite nakon što je dobio službenu informaciju Zavoda za javno zdravstvo da je drastično povećana koncentracija ugljikovodika u vodi te da voda nije zdravstveno ispravna.

Građanima će pitka voda biti osigurana iz državnih zaliha. Prvi uzorci vode odneseni su na analizu i testiranje u petak poslijepodne, nakon što je gradonačelnik Duspara upozorio da se umanjuju razmjeri ekološkog incidenta koji se dogodio 28. ožujka, i kada je tijekom ispitivanja starog naftovoda došlo do izlijevanja nafte u tlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:27