SPAŠAVAJU ŽIVOTE

'NE RAZUMIJETE HRVATSKI? NIJE PROBLEM!' Pripadnici HGSS-a oduševili još jednom duhovitom objavom na Twitteru, ova je namijenjena turistima u japankama

 
 Twitter

Hrvatska gorska služba spašavanja poznata je, osim po spašavanju života, po svojim duhovitim komentarima na društvenim mrežama. Današnja objava na Twitteru nije ništa manje od toga.

Objavili su fotografiju novog prometnog znaka što su ga postavili na otoku Ugljanu, gdje se nalazi potokaz za tvrđavu Sv. Mihovil. Na crvenu ploču zalijepili su japanku i prekrižili ju crnom trakom, a u objavi na engleskom jeziku stoji: 'Dragi turisti, znamo da ne pričate hrvatski jezik, stoga vas molimo da obratite pažnju na očite znakove bez riječi dok planinarite u Hrvatskoj". Tvit je opet izazvao oduševljenje mnogih i dijeli se na društvenim mražama.

Neprikladno odjeveni i loše pripremljeni turisti sve su češća pojava i razlog zbog kojih se pripadnici HGSS-a morati dati u potragu za izgubljenim osobama na našim planinama.

'Turisti u japankama zapeli na Velebitu' često je viđen naslov u medijskom napisima. Hrabri djelatnici HGSS-a svake godine uredno spase nekoliko turista koji za uspon na planinu ili brdo ne znaju odabrati prikladu obuću.

Talijani istu muku muče s turistima pa su se dosjetili kako da tomu stanu na kraj. Odlučili su propisati kakvu obuću smijete nositi kada posjećujete pet popularnih turističkih lokacija, poznatijih pod nazivom Cinque Terre, na sjeverozapadu Italije, a u suprotnom ćete platiti velike kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:52