NAJVEĆA KORUPCIJSKA AFERA U HRVATSKOJ

'NE SJEĆAM SE SASTANKA U VLADI O FIMI MEDIJI' Šef T-HT-a Mudrinić svjedočio na suđenju Sanaderu i HDZ-u

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik uprave HT-a Ivica Mudrinić ispitan je danas na Županijskom sudu kao svjedok HDZ-a na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Fimi media.

Mudrinić je predstavljen kao svjedok HDZ-a budući da je bio prisutan na sastanku u Vladi 4.travnja 2007 na kojemu su prema optužbi Ivo Sanader i tadašnji rizničar HDZ-a Mladen Barišić potaknuli direktore državnih i javnih poduzeća da povećaju suradnju sa Fimi medijom. Mudrinić je danas, međutim, izjavio da se tog sastanka uopće ne sjeća.

- Tog sam se sastanka sjetio tek kada se o njemu počelo pisati u medijima. Mi u HT-u smo u to vrijeme imali pripreme na ponudu i bio sam na više sastanaka u Vladi i kod predsjednika Vlade. Tako sam i taj sastanak doživio samo kao jedan u nizu, izjavio je Mudrinić dodajući da je za tvrtku Fimi media čuo tek kasnije i to iz medija, kazao je Mudrinić te je dodao kako Mladena Barišića poznaje, ali on od njega nikada ništa nije tražio.

Danas su ispitani i svjedoci Sanaderove obrane, nekadašnji direktor i glavni urednik Vjesnikove press agencije Milivoj Pašiček, poznati fotograf Ivica Pervan te prijašnja Sanaderova tajnica Marcela Gracin.

Pašiček je istaknuo kako je Sanadera upoznao početkom 80-ih godina kada je s njim surađivao kao sa zastupnikomn Mayfair press agenicije iz Slazburga. Ustvrdio je da je Sanader bi predsjednik te agencije za tadašnju Jugoslaviju, ali i za druge socijalističke zemlje. Napomenuo je kako je Sanader imao vrlo visoku proviziju od prodanog materijala, oko 50 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:46