PAD LIČKOG MOĆNIKA

'NEĆE BITI LAKO, OVO MOŽE BITI UBOJITO ZA NAS...' Jedan istaknuti član priznao nam je da HDZ već ima razrađenu taktiku za nove izbore

 
 Marko Todorov / CROPIX

Neću se buniti ni ako me isključe, što mogu, rekao nam je Darko Milinović uoči odluke Visokog časnog suda HDZ-a. Kao da se pomirio sa sudbinom, napominjući da nije lako kad te “kadija i tuži i sudi”.

- Znaju i oni da nisu u pravu - rekao nam je lički župan koji je bio uvjeren da će ga u konačnici izbaciti iz stranke iako po njemu nema razloga za to.

Odluka o njegovu izbacivanju nije nikoga u HDZ-u iznenadila iako ima onih koji misle da to dugoročno nije dobra odluka. - Činjenica je da je Milinović radio cirkus i činio sve da ga izbace, ali možda se moglo postići neko kompromisno rješenje. Ovako će se prikazati kao žrtva, vratiti u Sabor i biti stalna prijetnja većini - rekao nam je jedan ugledan član HDZ-a.

Slično misli i jedan visoki dužnosnik stranke koji tvrdi da za stranački vrh drugog rješenja nije bilo, bez obzira na moguće posljedice.

- Malo se i preuveličava politička snaga Dade Milinovića jer je njegovo vrijeme prošlo. Izbacio bi ga i Sanader i Karamarko, Plenković nije imao drugu mogućnost. Ali da takvi potezi nikada nisu dobri za političke stranke, to je točno. U ovom slučaju to će se ipak brzo zaboraviti, a HDZ u Lici ubuduće će biti bez Dade - rekao nam je.

Naši sugovornici smatraju kako Milinović sigurno računa da će zagorčati život Plenkoviću u Saboru. Hoće li mu se još netko pridružiti, što bi značilo i pad Vlade i nove izbore, nitko ne želi predviđati.

- Bez još jedne ruke koja sada, od strane Milinovića, može biti ubojita za Vladu, neće biti lako. Ali HDZ ima razrađenu i opciju izbora - kažu naši sugovornici, sigurni da bi na izborima HDZ odnio sigurnu i uvjerljivu pobjedu. - A mnogi koji sada predstavljaju tihu opoziciju sadašnjem vodstvu stranke, ne bi ušli u Sabor - dodaju.

Zadovoljstvo što je trakavica s HDZ-ovskim izborima završena, iskazuju i mnogi članovi stranke u Lici.

- Sada će se lakše disati, neće više biti pritisaka na ljude. Dolaze novi kadrovi i novo vrijeme te šansa da vratimo izgubljene gradove - rekao nam je jedan HDZ-ovac iz Gospića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:46