PAD LIČKOG MOĆNIKA

'NEĆE BITI LAKO, OVO MOŽE BITI UBOJITO ZA NAS...' Jedan istaknuti član priznao nam je da HDZ već ima razrađenu taktiku za nove izbore

Zagreb, 290818.
Darko Milinovic i 200 clanova HDZ-a Licko - senjske zupanije dolazi u stranacku Sredisnjicu na sastanak s celnistvom stranke.
Na fotografiji: Darko Milinovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

 

Neću se buniti ni ako me isključe, što mogu, rekao nam je Darko Milinović uoči odluke Visokog časnog suda HDZ-a. Kao da se pomirio sa sudbinom, napominjući da nije lako kad te “kadija i tuži i sudi”.

- Znaju i oni da nisu u pravu - rekao nam je lički župan koji je bio uvjeren da će ga u konačnici izbaciti iz stranke iako po njemu nema razloga za to.

Odluka o njegovu izbacivanju nije nikoga u HDZ-u iznenadila iako ima onih koji misle da to dugoročno nije dobra odluka. - Činjenica je da je Milinović radio cirkus i činio sve da ga izbace, ali možda se moglo postići neko kompromisno rješenje. Ovako će se prikazati kao žrtva, vratiti u Sabor i biti stalna prijetnja većini - rekao nam je jedan ugledan član HDZ-a.

Slično misli i jedan visoki dužnosnik stranke koji tvrdi da za stranački vrh drugog rješenja nije bilo, bez obzira na moguće posljedice.

- Malo se i preuveličava politička snaga Dade Milinovića jer je njegovo vrijeme prošlo. Izbacio bi ga i Sanader i Karamarko, Plenković nije imao drugu mogućnost. Ali da takvi potezi nikada nisu dobri za političke stranke, to je točno. U ovom slučaju to će se ipak brzo zaboraviti, a HDZ u Lici ubuduće će biti bez Dade - rekao nam je.

Naši sugovornici smatraju kako Milinović sigurno računa da će zagorčati život Plenkoviću u Saboru. Hoće li mu se još netko pridružiti, što bi značilo i pad Vlade i nove izbore, nitko ne želi predviđati.

- Bez još jedne ruke koja sada, od strane Milinovića, može biti ubojita za Vladu, neće biti lako. Ali HDZ ima razrađenu i opciju izbora - kažu naši sugovornici, sigurni da bi na izborima HDZ odnio sigurnu i uvjerljivu pobjedu. - A mnogi koji sada predstavljaju tihu opoziciju sadašnjem vodstvu stranke, ne bi ušli u Sabor - dodaju.

Zadovoljstvo što je trakavica s HDZ-ovskim izborima završena, iskazuju i mnogi članovi stranke u Lici.

- Sada će se lakše disati, neće više biti pritisaka na ljude. Dolaze novi kadrovi i novo vrijeme te šansa da vratimo izgubljene gradove - rekao nam je jedan HDZ-ovac iz Gospića.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo