JAVNA TAJNA U PULI

'NEĆETE VJEROVATI KOLIKO IM NAPLAĆUJU KILOMETAR VOŽNJE, STRAŠNO!' Taksisti jedva dočekali Engleze koji su u Hrvatsku pohrlili na popularne festivale

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Javna je tajna u Puli da gradski taksisti za vrijeme trajanja Dimensions i Outlook festivala Engleze, koji u Pulu mahom dolaze avionom, vole opaliti po džepu. Novonastala je konkurencija u obliku povoljnijih Ubera i Cammea očito dodatno dolila ulje na vatru. Osim toga, u redakciju Glasa Istre nedavno je pristigla pritužba jednog Puljanina koji tvrdi da gradski taksi prijevoznici posljednjih dana, točnije, od kad je u srijedu počeo Dimensions festival, ne žele prevoziti domaće stanovništvo jer domaći mnogo bolje poznaju cijene prijevoza i udaljenosti u Puli i okolici.

- Nakon koncerta njemačke grupe Kraftwerk u Areni, oko jedan sat prisustvovao sam neugodnom događaju koji je uključivao pulske taksiste. Naime, u Ulici Dubrovačke bratovštine je taksist iz automobila Renault Laguna karavan izbacio mlađi par, urlajući na njih da on ne pali taksimetar i da domaće ionako nitko od taksista u Puli ne vozi, govori Puljanin koji želi ostati anoniman te se pita je li takvo ponašanje pulskih taksista uobičajeno, i ako jest, zašto se ono tolerira? Nadalje, svoje tvrdnje temelji na vlastitom slučaju:

- Naime, i ja sam nakon ovog događaja, kojem sam svjedočio na ulici, ušao u jedno taksi vozilo pulskih taksista. Nakon dolaska na odredište primijetio sam da taksist nije uključio taksimetar te da mi za prevaljenu relaciju želi naplatiti višu cijenu od uobičajene. Nakon neugodnog natezanja, odlučio sam platiti cijenu koju je taksist tražio da bih izbjegao daljnji, vrlo neugodan razgovor s taksistom, prisjeća se ogorčeni Puljanin.

Drugu stranu priče ispričao je Glasu Istre Mario Crnković, šef Ceha prijevoznika Istarske županije:

- Nije istina da taksisti ne žele prevoziti domaće ljude za vrijeme festivala. To je suludo. Spuštamo cijene i gaće, vozimo za 30 i 40 kuna. Ako se nekome dogodilo da ga taksist nije htio voziti, onda neka lijepo s registracijskim tablicama tog taksista napravi prijavu, kaže Crnković, preciziravši da cijena za osam osoba od centra Pule do Štinjana varira od 100 do 120 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:50