PROPOVJEDNIK

NEDOSTUPAN NA FACEBOOKU Pater Ike koji je predsjednicu nazvao duhovno plitkom ženom te ju optužio da odvraća narod od vjere više nema profil

pater Ivan Ike Mandurić; Kolinda Grabar-Kitarović
 Marko Todorov, Robert Fajt / CROPIX

Kontroverzni svećenik pater Ivan Ike Mandurić koji je u žižu javnosti proteklih dana dospio nakon žestoke kritike predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović više nema svoj Facebook profil. Od jučer je nedostupan na toj društvenoj mreži.

Na svom je Facebooku prije samo dva dana, reagirajući na prilog u novom broju Glorije, u kojemu predsjednica otkriva omiljene kulinarske recepte te progovara o zdravom načinu života, izrazio svoje razočarenje predsjednicom.

- Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem. Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme 'Krist na žalu', jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje - nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje i do koje mjere? I kako to sad ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi? Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi - napisao je pater Ivan Ike Mandurić prije samo dva dana na Facebooku.

Taj je njegov status danas nedostupan na Facebooku.

Pater Ike na svom je Facebook profilu svakodnevno objavljivao u kojem objašnjava kakvu bi ulogu u modernom društvu trebao imati muškarac. Nedavno je u postu pod naslovom 'Gdje su nestali muževi?' napisao da je muškarac stisnut u četiri zida vlastitog doma i da tako nikad neće spoznati što u sebi nosi.

Tako je preuzeo ulogu neformalnog glasnogovornika ljetnog kampa za mladiće u organizaciji udruge Magis koji se održao između 20. do 27. srpnja na visoravni Kupreškog polja. Ondje su mladići od 20 do 33 godine imali priliku 'upoznati svoju srž i svrhu kroz primjere muževnosti biblijskih junaka i života svetaca od antike do modernog doba'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:12