STEČAJ CONINGA

NEKADAŠNJA ČAČIĆEVA TVRTKA, KOJA JE DANAS U STEČAJU, MORA PRODATI NEKRETNINE Hotel na Pagu i poslovni prostori u Varaždinu idu na bubanj

 
 HANZA MEDIA

Trgovački sud u Varaždinu u srijedu je donio rješenje o prodaji paškog hotela Pagus u vlasništvu Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, a naknadnim sudskim zaključkom odredit će se vrijednost, uvjeti i način prodaje te nekretnine.

Osim toga, sud je odredio i prodaju zgrada i prostora te tvrtke u varaždinskoj Šenoinoj ulici utvrđene vrijednosti od čak 14,1 milijun kuna koju će provesti Financijska agencija (Fina) elektroničkom javnom dražbom.

Hotel Pagus opterećen je razlučnim pravima u korist vjerovnika među kojima su i B2 kapital d.o.o, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), Adriatic tourist resorts d.o.o. i H-Abduco, a nad nekretnininama u Varaždinu založna prava imaju Adriatic tourist resorts i HBOR.

Sudska rješenja uslijedila su nakon otvaranja stečaja te varaždinske tvrtke lani u lipnju, a hotel Pagus ušao je u stečajnu masu te tvrtke koja je, između ostaloga, u vlasništvu imala i hotel u Trakošćanu i apartmansko naselje na Ugljanu.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga lani je bio otvoren zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja u svibnju prošle godine utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:12