BOŽIĆNA ČESTITKA

'Neki valutom krize žele naplatiti neke druge račune'

 CROPIX

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sinoć je, kao što Crkva čini svake godine, putem elektroničkih medija uputio čestitku svim ljudima dobre volje.

- Božić je velik dar za sve nas, a božićno slavlje neizmjerno bogatstvo za cijelo čovječanstvo. Nitko nije isključen iz tog slavlja - rekao je u svom obraćanju kardinal Bozanić.

Napomenuo je kako se ljubav Božja dotiče svih, dodavši da je Božić blagdan pun draži, ispunjen pjesmom, te novom svježinom koja na nas usmjeruje vrednote izvornog humanizma.

- Tu je, u prvom redu, majčinstvo - istaknuo je Bozanić. Naša Domovina sve je siromašnija dječjih kolijevkama, zbog toga majčinstvo zavrjeđuju posebnu brigu u hrvatskom društvu - kazao je Bozanić.

- Obitelj je nezamjenjiva dragocjenost koja novom čovjeku, koji tek započinje svoj životni put, pruža najbolje uvjete za ljudski razvoj.

Kardinal Bozanić u svojoj se božićnoj čestitci osvrnuo i na svjetsku ekonomsku krizu koja je uzdrmala i našu Domovinu.

- U pozadini današnjeg stanja postoji mračna igra koja pod valutom krize želi naplatiti neke druge račune - rekao je kardinal.

Bozanić se osvrnuo i na stanje u društvu za koje se pita hoće li otuđenje ljudi jednih od drugih stvoriti, uz postojeću financijsku krizu, i krizu duha.

- Valja izaći iz uskih okvira koji se zaustavljaju na sebičnim interesima te vidjeti sve one koji su potrebni naše pomoći i duhovne blizine, jer Božić okuplja ljude - zaključio je kardinal Bozanić na kraju svoje božićne čestitke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 02:05