ZASTUPNICA U EP-U

'NEMA TOG POLITIČARA KOJI MOŽE IZVUĆI HRVATSKU IZ OVE SITUACIJE!' Tomašić u 'Nedjeljom u 2'

Na pitanje o premijeru Zoranu Milanoviću rekla je kako je ne zanima njegov odnos prema njoj
 Screenshot/HRT

Najveće iznenađenje europarlamentarnih izbora, Ruža Tomašić, gostovala je u emisiji Nedjeljom u dva.

Na pitanje o premijeru Zoranu Milanoviću rekla je kako je ne zanima njegov odnos prema njoj. Građani su ga izabrali da izvuče zemlju iz krize, a on je, baveći se sa mnom pokušao pažnju maknuti s puno važnijih tema. On je premijer svih nas i mogu si dopustiti da ga kao građanin kritiziram, istaknula je Tomašić za HRT .

- Nama treba vlada stručnjaka. Nema tog političara koji Hrvatsku može izvući iz situacije u kojoj se sada nalazi, naglasila je Tomašić. Dodala je da bi tehnička vlada bio njen izbor da je na mjestu premijera.

'NEĆEMO SE ODREĆI NI CENTA! NEĆE NAM VALJDA MILANOVIĆ PROPISIVATI ŠTO ĆEMO S EUROPLAĆOM' HDZ, HSP dr. Ante Starčević i Laburisti ne žele stopama SDP-ovaca

Upitana kako to da kao euroskeptik ide u Europski parlament, rekla je kako ondje želi biti kako bi štitila interese hrvatskog naroda. Naglasila je kako Hrvatska trenutno nije spremna za Europsku uniju. U parlamentu EU-a ću odraditi deset mjeseci a nakon toga ću mjesto prepustiti mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima iz stranke, rekla je Tomašić za HRT.

Na pitanje o uvođenju ćirilice u Vukovar, rekla je kako nema ništa protiv ćirilice no tvrdi da sad nije vrijeme. Ćirilica u Vukovaru znači smrt, ubijanje, i građani još nisu spremni prihvatiti je, rekla je

Ako Hrvatska želi krenuti dalje ne bi se više trebali dijeliti na lijeve i desne ili kako se u javnosti često čuje - komuniste i ustaše. Trebali bi se dijeliti na poštene i nepoštene, istaknula je Tomašić.

Odgovarajući na pitanje o ministru Željku Jovanoviću rekla je kako podupire svakoga u dijelu vezanom uz borbu protiv korupcije. Smatra da je problem sadašnje vlade i u tome što ministri nisu školovani za ono što rade. Kao najboljeg ministra navela je bivšu ministricu Mirelu Holy.

- Sviđala mi se. Radila je ono što voli i živjela je po principima koje je branila. Svatko može biti političar, ali nije svatko čovjek, istaknula je Tomašić.

Gostovanje u emisiji završila je recitirajući stihove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:26