FINANCIJSKE POTEŠKOĆE

NEOBIČAN POČETAK SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SDP-a Bernardić pronašao opravdanje za večeru s Bandićem, članovi: 'Pa ovo je smiješno i neuvjerljivo!'

 
 CROPIX, Prigorski.hr

Sjednicu Predsjedništva SDP-a šef stranke Davor Bernardić otvorio je opravdavajući se za odlazak na večeru na kojoj je bio i Milan Bandić. Članovima je tvrdio da je ciljano otišao tamo kako bi s Bandićem pokušao riješiti problem ovrhe koja prijeti stranci.

SDP-ovci s kojima smo razgovarali kažu da je im je ovo bilo smiješno i neuvjerljivo - o aktiviranju ovrhe odlučuje Slobodan Ljubičić, a ne sam Bandić, što bi predsjednik stranke trebao znati.

Predsjedništvo SDP-a od svojeg je poslovnog direktora Nikše Vukasa na stol dobilo četiri verzije sporazuma sa Slobodanom Ljubičićem, vlasnikom i direktorom Televizije Sljeme, koji ima u rukama pravomoćnu presudu po kojoj SDP njegovoj televiziji mora vratiti 4,3 milijuna kuna troška SDP-ove kampanje u lokalnim izborima 2009. godine.

Kako su nam prenijeli neki članovi Predsjedništva, na stolu je bilo mnoštvo nerealnih prijedloga, a neke su rasprave potpuno zanemarile činjenicu da Ljubičić može idući tjedan aktivirati ovrhu. Nešto prije 17 sati sjednica Predsjedništva bila je prekinuta kako bi se nastavili pregovori s Ljubičićem koji je pristao doći u prostorije SDP-a na Iblerovu trgu u Zagrebu.

Razgovore s njim otvorila je delegacija u kojoj su bili poslovni direktor SDP-a Nikša Vukas, glavni tajnik stranke Zvane Brumnić te član Predsjedništva Peđa Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:32