SALMONELA U BREGANI

NEOPISIVA TUGA U KUĆI VIDOVIĆEVIH, KOJIMA JE SIN TRAGIČNO PREMINUO Roditelje pustili iz bolnice, tek se sad suočavaju s činjenicom da Mirka više nema

“Od trenutka kada smo saznali za događaj, aktivno surađujemo sa svim nadležnim sanitarnim službama”, poručili su iz tvrtke Pivac
 Tomislav Krišto / CROPIX

Roditelji petogodišnjeg dječaka Mirka koji je preminuo prošlog utorka otpušteni su iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević na kućnu njegu.

Njihove dvije kćeri i dalje su u bolnici, a prema izjavi ravnateljice Alemke Markotić, dobro se oporavljaju.

- Roditelji su otišli kući, a i djevojčice će uskoro, zadržali smo ih još malo radi predostrožnosti, ali i da se naprave svi mogući pregledi - kaže Markotić.

U obiteljskoj kući Vidovićevih, nakon što je bila prazna gotovo deset dana, neopisiva je tuga. Roditelji se tek sada suočavaju s činjenicom da njihovog djeteta više nema...

Nakon objave našeg jučerašnjeg teksta Jutarnji list dobio je priopćenje Mesne industrije braća Pivac koji su uvoznici jaja koja su u kući Vidovićevih bila zaražena salmonelom.

EU certifikati

U njihovom odgovoru stoji kako su sporna jaja nakon nadzora državnih inspekcija vraćena u slobodnu prodaju.

U priopćenju navode kako su obavljene višestruke analize konzumnih jaja proizvođača od kojeg uvoze proizvod te da su sve analize pokazale da su jaja zdravstveno ispravna.

- Jaja koja uvozimo od poljskog proizvođača u Hrvatsku transportira sam proizvođač, a dalje se za održavanje hladnog lanca i pravilno skladištenje robe brine kupac. S dobavljačem imamo dulju suradnju tijekom koje nismo imali nikakvih reklamacija - kažu u Pivcu te dodaju kako se radi o renomiranom europskom proizvođaču koji posjeduje najviše standarde u poslovanju s hranom i sve potrebne EU certifikate.

Provjere

Od dobavljača redovito zahtijevamo i dobivamo sva relevantna analitička izvješća. Isto tako, sukladno dobroj proizvođačkoj praksi i visokom nivou samokontrole i sami obavljamo redovite analize njihovih proizvoda u neovisnim i za to ovlaštenim laboratorijima - pojašnjavaju iz Pivca.

Čim su, kažu, bili upoznati sa spomenutom situacijom i tragičnim događajima koji se u medijima spominju, žurno su pokrenuli sve mehanizme provjere proizvoda.

- Od trenutka kada smo saznali za događaj, stojimo na raspolaganju i aktivno surađujemo sa svim nadležnim državnim veterinarskim i sanitarnim službama, kao i s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo - kažu u Pivcu i izražavaju žaljenje zbog smrti dječaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:45