KOLODVOR U PLAŠKOM

NESREĆA KOD OGULINA Teretni vagon iskočio iz tračnica i udario u lokomotivu na drugom kolosijeku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.10.2018. u 12:45

Sisak, 251012.
Na pruzi Sisak-Sunja, na izlazu sa sunjskog zeljeznickog kolodvora u smjeru Siska, doslo je do zeljeznicke nezgode pri kojoj je iz kompozicije teretnog vlaka koji je prevozio rudacu s tracnica iskocilo sedam vagona.
Cetiri vagona su se prevrnula ili nagnula na bok, tesko ostecujuci prugu, i visokonaponsku elektricna mreza uz prugu. Nitko nije povrijedjen, a promet prugom Sisak-Sunja zatvoren je do daljnjega, kao i dio ceste na ulazu u Sunju. Na fotografiji: teretni vagoni koji su iskliznuli s tracnica.
Foto: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piskor / CROPIX

Ilustracija

KARLOVAC - Prilikom ulaska u kolodvor u petak ujutro je u Plaškom kod Ogulina iz tračnica iskočio zadnji vagon teretnog vlaka te potom udario u lokomotivu teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na kolodvoru, a u toj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

 Iz karlovačke Policijske uprave doznaje se da se nesreća dogodila oko 7.30 sati, a očevid još traje.

 Iz Hrvatskih željeznica jutros su priopćili kako je zbog "izvanrednog događaja" u kolodvoru Plaški i očevida do daljnjega za željeznički promet zatvorena dionica Ogulin-Knin.

 U priopćenju Korporativnih komunikacija HŽ Infrastruktura nije bilo navedeno što se točno dogodilo.

 Zbog radova i zamjenskog prijevoza autobusima, odstupanja od voznog reda moguća su na dionicama između kolodvora Lupoglav i Borut na pruzi državna granica-Buzet-Pula, između kolodvora Moravice i Rijeka na pruzi Zagreb-Rijeka, između kolodvora Josipdol i Perušić na pruzi Oštarije-Knin-Split, kao i na drugim prugama, kažu u HŽ-u.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo