NESREĆA

NESRETNI LOV U ŽITNIĆU: Lovac (59) upucao kolegu, ustrijeljenom 40-godišnjaku operirano i spašeno oko u KBC-u Split

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2019. u 10:35

krk, 040104
suma u okolici grada krka, predio jadricevo
- dvadesetpetogodisnji lovac petar mrakovcic poginuo u nesreci u lovu na veprove
- lovacka puska na mjestu nesrece
foto tea cimas
-crn-
Tea Cimas / Ilustracija / HANZA media

U četvrtak, 10. siječnja, oko 9,30 sati, u zaseoku Anakovići u mjestu Žitnić kod Drniša, prilikom lova teške tjelesne ozljede zadobio je 40-godišnji Ante Vrekalo iz Kričaka, član Lovačkog društva 'Kamenjarka' iz Drniša.

Vrekala je iz nehaja sa stotinjak metara udaljenosti upucao sačmom u glavu pucnjem iz lovačke puške 59-godišnji Milan Barišić iz Kričaka, također član drniškog Lovačkog društva.

Nesretnom Anti Vrekalu liječnička pomoć pružena je u Drnišu, a zbog težine ozljede prevezen je u Klinički bolnički centar Split u kojemu je zadržan na liječenju.

- Mom sinu Anti operirano je oko u splitskoj bolnici i ono je spašeno – kratko nam je kazala Brekolova majka.

Do nesretnog slučaja je došlo, doznajemo u drniškom Lovačkom društvu 'Kamenjarka' tijekom službenog lova na šljuke sitnom sačmom grupe lovaca iz Kričaka na području Žitnića, lovnog područja pod koncesijom Lovačkog društva 'Kamenjarka' iz Drniša.

Nad 59-godišnjim lovcem Milanom Barišićem provedeno je kriminalističko istraživanje u Policijskom postaji Drniš, izvijstili su iz PU Šibensko-kninske. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a zbog sumnji da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnosti života općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo