ISPRAVAK

'Netočna je i neistinita tvrdnja da je CitizenGO web-peticijom tražio da se gay osobama ili bilo kome drugom zabrani iznajmljivanje apartmana'

Povodom članka objavljenog 16. kolovoza 2018. godine na web stranicama jutarnji.hr pod naslovom "HRVATSKI KATOLIČKI FUNDAMENTALISTI POKRENULI BIZARNU AKCIJU Zahtijevaju pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gay osobama, podržalo ih 5.000 ljudi" na zahtjev za ispravkom netočne ili nepotpune informacije, objavljujemo ispravak CitizenGO-a, zastupanih po odvjetnici Andreji Kožar.

"Netočna je i neistinita tvrdnja, da je CitizenGO web-peticijom „Jednaki uvjeti svim oglašivačima“ tražio da se gay osobama ili bilo kome drugome zabrani iznajmljivanje apartmana. Navedena je peticija bila upućena privatnoj kompaniji Booking.com i od nje se tražilo objašnjenje zašto s jedne strane smatra dopuštenim i nediskriminatornim oglašavanje tipa „Gay only smještaj“ ili „smještaj koji ne prima djecu“, a slučaj iznajmljivača iz Zadra smatra diskriminatorskim. Booking.com – unatoč traženju preko 6.000 građana – do danas nije dao nikakvo objašnjenje. Dakle, navedenom peticijom tražili su se isti uvjeti za sve iznajmljivače – a ne zabrane.

Netočna je tvrdnja, da je CitizenGO „katolička organizacija“. Netočno stoga, što se radi o civilnoj zakladi, koja promiče i putem on-line peticija potiče aktivno sudjelovanje građana, da se bore za društvena pitanja koja smatraju temeljnim vrijednostima. Među te vrijednosti svakako spadaju i kršćanske vrijednosti, koje su temelj zapadne -a i naše hrvatske- civilizacije, na kojoj se konačno i temelji ideja o neotuđivom dostojanstvu svake ljudske osobe. Peticije kreirane na stranici CitizenGO nisu vlasništvo zaklade, već udruga ili pojedinaca, koje su ih kreirale."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:33