NASTAVAK OBITELJSKE DRAME

NEUSPJELA OVRHA NAD DJETETOM Otac se sa sinom (3) zabarikadirao u kući, policija privela djeda

 Mate Piškor/Cropix

MOŠĆENICA - Trogodišnji dječak Gabrijel iz Mošćenice, petrinjskog prigradskog naselja, do daljnjega ostaje živjeti kod oca Dalibora, te bake Marije i djeda Marijana. U petak 29. studenoga ni drugi put nije uspjela ovrha nad djetetom, odnosno nije uspjelo oduzimanje Gabrijela ocu Daliboru i njegova predaja majci Vedrani, koju je po nalogu Općinskog suda u Sisku trebao provesti sudski ovršitelj, uz asistenciju policije, djelatnika za socijalnu skrb i bravara. Prva ovrha pokušana je u srijedu 20. studenoga, prije devet dana.

U petak, vrata kuće u Ulici kralja Tomislava 59 u Mošćenici dvojica bravara koji su došli zajedno ovršiteljem i policijom nisu uspjeli otvoriti, te je ovršitelj nakon dva sata nagovaranja i pokušaja provale, odustao od ovrhe. Neslužbeno doznajemo kako će na slijedeću ovrhu biti pozvani i vatrogasci koji će provaliti vrata.

Policija je od ulaznih vrata odgurala Gabrijelovog djeda Marijana, te ga privorila u policijsko vozilo, iz kojeg je vikao, plakao i ridao sat vremena. Pušten je iz 'marice' tek kada su došla kola hitne pomoći u koja je Marijan premješten.

Protiv njega je podignuta prekršajna prijava zbog remećenja javog reda i mira, a cijela obitelj: Dalibor, njegov brat Ivica i njihovi roditelji Marija i Marijan najavili su štrajk glađu, nadajući se da će taj njihov očajnički potez natjerati nadležne službe da preispitaju što se to događa u Mošćenici.

Dalibor M. i Vedrana R., koji su zajedno živjeli u vanbračnoj zajednici 4 godine, sina Gabrijela dobili su 2010. Živjeli su u u kući u Mošćenici u zajedničkom domaćinstvu s Daliborovim roditeljima. Početkom listopada 2012. Vedrana je pokupila sina Gabrijela i otišla iz kuće.

Sklonila se u sigurnoj kući u Karlovcu, optužujući Dalibora za obiteljsko nasilje. Dalibor mjesec i pol nije znao gdje mu je dijete, a tvrdi da je majka s djetetom, iz sigurne kuće u Karlovcu u koju se najprije sklonila, preselila u sigurnu kuću u Rijeci.

Dalibor policijskim izvješćima i sudskim presudama dokumentira da fizičkog nasilja u obitelji nije bilo, bilo je svađa i nesuglasica, te da nasilje sigurno nije razlog Vedranina odlaska. Općinski sud u Sisku donio je rješenje o ovrsi nad djetetom najprije za 20. studenoga, a potom za 29. istog mjeseca.

Ovrhe se provode jer je odlukom suda odlučeno je da će mali Gabrijel živjeti s majkom do pravomoćnog okončanja ostalih sudskih procesa koji se vode na drugim sudovima o ovom predmetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:26