TOTALNI KAOS

NEVIĐENA POTJERA U VARAŽDINSKOM KRAJU Pijan skrivio prometnu nesreću, bježao u drugom autu, treći putnik napao policajce

 
 Zeljko Hajdinjak / Ilustracija / CROPIX

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za napad na službenu osobu.

Naime, sumnja se kako je dotični muškarac prošli petak oko 17.55 sati u Sesvetama Ludbreškim, prilikom postupanja policajaca iz postaje Ludbreg po prometnoj nesreći, verbalno i fizički napao policijskog službenika.

Kako je utvrđeno, u Vinogradskoj ulici u Sesvetama Ludbreškim dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 35 godina upravljao je automobilom iz smjera Sigeteca prema Karlovcu Ludbreškom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.81 g/kg.

Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja te je zahvatio cestovnu bankinu i u zanošenju vozila sletio na travnatu površinu, nakon čega je udario u dvije dvorišne ograde.

Nakon prouzročene nesreće, vozač je ostavio oštećeni auto na mjestu događaja i sjeo u drugo vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak te pobjegao s mjesta događaja, izvijestila je PU varaždinska.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg svjetlosnim i zvučnim signalima zaustavili su navedeno osobno vozilo u Sesvetama Ludbreškim, a 35-godišnji počinitelj prometne nesreće dao se u bijeg, pri čemu su ga spriječili policajci uporabivši nad njim sredstva prisile.

U tom trenutku, 45-godišnji muškarac koji se nalazio u istom vozilu, izišao je iz istoga te verbalno i fizički napao policijske službenike, koji su i njega svladali uz uporabu sredstava prisile.

Dotičnog 45-godišnjaka priveli su na kriminalističko istraživanje. Jedan policajac zadobio je lakše tjelesne ozljede, a medicinska pomoć pružena mu je u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:57