INCIDENT

NEVIĐENI ISPAD NA SPLITSKOM SUDU Interventni policajac doveo osumnjičenika na ispitivanje, pa izgubio živce i počeo vrijeđati mladu tužiteljicu

 
Zgrada u kojoj je smješten Županijski sud
 Paun Paunovic / CROPIX

Neviđeni ispad pripadnika interventne policije zbio se u utorak poslijepodne na splitskom Županijskom sudu točnije pred prostorijama za ispitivanje osumnjičenika Općinskog državnog odvjetništva, piše Slobodna Dalmacija.

Kako smo neslužbeno doznali, interventni je policajac, koji je zajedno s kolegom doveo na ispitivanje jednog osumnjičenika, izgubio živce i verbalno napao mladu zamjenicu ODO-a koja je trebala ispitati muškarca kojeg su doveli. Razlog je navodno bilo to što su policajac i kolega mu 15-ak minuta čekali na zamjenicu koja je prije toga imala četiri okrivljenika iz drugih slučajeva koje je ispitivala i samo se popela u svoju sobu po predmet. Iznervirani joj je interventni policajac svašta izgovorio kad je došla pred sobu za ispitivanje, a to je navodno bilo toliko grubo da su se njegovu ispadu začudili i njegov kolega, ali i uhićenik kojeg su doveli.

Nakon što mu je zamjenica kazala da se ne može tako ponašati i da to ne priliči uniformi koju nosi, ušla je u sobu i nazvala policiju kako bi prijavila takvo nedolično ponašanje. U tom trenutku, navodno jer to nitko osobno nije vidio, ljutiti policajac odlazi do vrata WC-a i svom snagom nogom udara u vrata, napravivši na njima rupu svojom čizmom. Jedna od sudskih službenica bila je u tom trenutku u ženskom WC-u i čula je jaki udarac, a kad je izašla, vidjela je policajca kako se udaljava hodnikom.

Moramo naglasiti da zaista začuđuje ovakvo ponašanje policajca, pogotovo zato jer su pred vratima suca istrage znali čekati i po nekoliko sati bez ikakvih primjedbi. No, očito je da se ovaj policajac malo "zaigrao" kad je pred sobom vidio mladu žensku osobu.

- U odnosu na ponašanje policijskog službenika u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, proveli smo postupak provjere svih činjenica i okolnosti te smo utvrdili da je policijski službenik svojim ponašanjem ostvario obilježja teže povrede službene dužnosti radi čega će protiv istog biti pokrenut disciplinski postupak. U odnosu na oštećenja vrata koja navodite u svom upitu, u tijeku je kriminalističko istraživanje, te ćemo Vas nakon završetka istog obavijestiti o ishodu - kazali su nam iz splitske policije.

Dakle, ako se utvrdi da je policajac zaista udario nogom u vrata i oštetio ih, protiv njega trebala bi biti podnesena kaznena prijava za oštećenje i uništenje tuđe stvari, posebice jer se radi o državnoj imovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:18