HISTERIJA

NEVJEROJATAN EPILOG PRIČE O KINESKOJ TURISTKINJI U ISTRI Nije zaražena koronavirusom, ali je i dalje u bolnici: 'Otkazali su joj smještaj u Rovinju'

 AFP

Bilo koji kineski turist koji šmrca ovih se dana, gotovo po automatizmu, povezuje s koronavirusom. Upravo se to dogodilo kineskoj turistkinji koja s ocem putuje Europom, pa je u srijedu, umjesto da se smjesti u apartman u Rovinju, hospitalizirana u pulskoj bolnici.

Naime, prije nego što su stigli u apartman, vlasnica ih je uputila da se jave u pulsku bolnicu zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus.

Kako smo doznali od ravnateljice Opće bolnice Pula dr. Irene Hrstić, kod žene se nije radilo o koronavirusu, kako se u početku sumnjalo, nego najvjerojatnije o virozi.

Kako bi otklonili sumnju, pulski su liječnici kontaktirali tijekom dana sa Zavodom za javno zdravstvo i s Infektivnom klinikom dr. Frana Mihaljevića, a pokazalo se da klinički simptomi, ali i epidemiološki podaci, ne upućuju na koronavirus.

Naime, ta Kineskinja nije iz ugroženih gradova odnosno kineskih pokrajina iz kojih je krenuo virus, a usto je već dulje vrijeme u Europi.

Unatoč tome, Kineskinja je danas još uvijek bila u bolnici, ali ne zato što za to postoji potreba, nego je zbog svega ostala bez smještaja, pa su ona i otac za sada smješteni u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:53