NEDOPUSTIVO

NEVJEROJATAN INCIDENT U ŠATORU ISPRED KARLOVAČKE BOLNICE Pojavio se nepozvani gost i počeo fotografirati pacijente i osoblje

 
Trijažni šator pred karlovačkom bolnicom
 Robert Fajt / CROPIX

U karlovačkoj Općoj bolnici netko je u petak skinuo zaštitnu ogradu na prilazu trijažnom šatoru, upao unutra i fotografirao osobe koje su stigle na testiranje na koronavirus, javila je u kratkom porukom glasnogovornica Županijskog stožera Civilne zaštite Ivana Rumenović Novinić.

Naime, riječ je o fotografiranju djelatnika bolnice i ljudi koji su jutros iz Ogulina došli na testiranje na novi koronavirus, a zasad nije jasno je li to radoznali građanin, slučajni prolaznik ili fotoreporter, rekao je ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić, dodajući kako to može rezultirati objavom i nedopustivim etiketiranjem mogućih pacijenata.

Uz riječi da je to „ozbiljna situacija“, novinare je u Viber grupi, osnovanoj u vezi s radom Stožera Civilne zaštite radi borbe protiv COVID-19, glasnogovornica Rumenović Novinić upitala je li netko od medija u toj grupi poslao fotografa.

- Pitam prvo vas jer su ravnatelju za vrijeme brifinga javili da su imali proboj novinara u šator. Je li stvarno netko od vas prošao preko svih zaštitnih barijera u bolnici kako bi fotografirao osobe koje su došle iz Ogulina? Nadam se da su informacije krive - rekla je glasnogovornica.

Iz nekoliko redakcija dobila je odgovor da oni nisu, štoviše nazvali su to ekshibicionizmom, a ne novinarstvom.

Na prilazu karlovačkoj Općoj bolnici dva su trijažna šatora za odvajanje pacijenata u dvije bolničke zgrade. U jednu idu oni za koje se sumnja naCOVID-19 ili je on potvrđen, a u glavnu bolničku zgradu propuštaju se ostali pacijenti, ali samo oni s višim stupnjem hitnosti i stručnom procjenom je li im neki tretman nužan u uvjetima globalne zdravstvene krize ili se on može odgoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:04