SULUDI POTEZ

NEVJEROJATNA DRAMA NA KROVU ZGRADE Mahniti otac bacio jednogodišnju curicu u znak prosvjeda protiv najave rušenja ilegalno sagrađenih kućica!

 
 Facebook

Prava drama odvijala se na krovu siromašnog naselja u Kwadwesiju, u blizini južnoafričkog grada Port Elizabeth.

Jedan od stanara vlastito je dijete bacio s krova zgrade u znak prosvjeda protiv najave rušenja ilegalno sagrađenih kućica u jednoj od siromašnih općina Kwadwesija.

Nekoliko policajaca okružilo je zgradu, a jedan se popeo gore kako bi mahnitog oca pokušao odgovoriti od suludog nauma. Držao je svoje jednogodišnje dijete za noge i njihao ga dok su mu okupljeni susjedi davali podršku: 'Baci ga, baci ga'.

Fotografije pokazuju kako je policajac potrčao prema ocu i zgrabio ga, no tek nakon što je ovaj bacio bebu.

Srećom, malenu curicu uhvatio je policajac koji je stajao ispod, te nije pretrpjela nikakve fizičke ozljede.

Otac je uhićen te je u lisicama odveden u policiju. Službeno je osumnjičen za pokušaj ubojstva.

Drama se dogodila nakon što je građevinska inpekcija krenula u rušenje 90 ilegalno izgrađenih kućica u općini Joe Slovo.

Policija se tu našla kako bi osigurala zaštitu inpektorima zaduženima za akciju rušenja, a 150 prosvjednika okupilo se kako izrazili svoje protivljenje. Bacali su kamenje na njih i sa zapaljenim gumama blokirali prilaze.

Kada se sve smirilo gnjevni Južnoafrikanac (38) popeo se na krov i tada je počela najveća drama. Prijetio je da će baciti dijete ukoliko ne odustanu od rušenja njegove kuće.

Nakon sretnog epiloga, curica je predana majci i bit će pod strogim nadzorom Centra za socijalni rad, a građevinska inspekcija uspješno je privela kraju akciju rušenja 90 bespravno sagrađenih objekata na zemlji koja nije njihova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:44